Skip to content
Coronavirus

Neamţ: 39 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultima săptămână, dintre care 6 sunt cu varianta Delta

Inquam Photos/Octav Ganea

În ultimele şapte zile, în judeţul Neamţ au fost înregistrate 39 de cazuri noi de COVID-19, informează Direcţia de Sănătate Publică, într-un comunicat transmis duminică Agerpres.

Patru dintre cele 39 de persoane infectate au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu schema completă, iar una cu o singură doză.

Dintre cazurile nou-confirmate, şase sunt cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, fiind vorba de 4 bărbaţi şi 2 femei. O persoană este vaccinată cu schema completă şi una este venită din străinătate.

„În perioada 7 – 14 august au fost depistate şi anchetate două focare în comuna Urecheni – un focar de familie şi un focar de eveniment – şi un focar de colectivitate în comuna Vânători Neamţ”, se precizează în comunicatul DSP Neamţ.

În prezent, 20 de persoane confirmate cu COVID-19 sunt internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Două sunt în secţia de Anestezie Terapie Intensivă.

În judeţul Neamţ, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 19.070 de cazuri de COVID şi 98 de cazuri de reinfectare.

Au fost raportate 768 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *