Skip to content
Neamț Știri locale

Neamț: Amendă de 13 ori mai mare la Târgu Neamț decât la Piatra Neamț pentru eveniment privat

Facebook
" "

Și așa afectate de pandemie, de măsuri restrictive (unele discutabile!), firmele din industria Horeca din Neamț sunt lovite puternic și de Poliția Neamț care aplică amenzi cel puțin de neînțeles pentru cei care se informează strict din comunicatele respectivei instituții, transmite vestea.net.

Astfel, aceeași faptă (găzduirea unui eveniment – fapt interzis în pandemie) este sancționată în municipiul Piatra Neamț cu 750 de lei în timp ce, la Târgu Neamț, amenda aplicată a fost de… 10.000 lei. Adică de 13 ori mai mult.

" "
" "

„În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

La data de 30 ianuarie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat (aniversare) în incinta unui local public din Tîrgu Neamț.

Cu ocazia deplasării la fața locului, evenimentul a fost întrerupt de forțele de ordine, administratorul localului public fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 24.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat, în incinta unui local public din Piatra Neamț.

Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare de 750 de lei, urmând ca și față de administratorul societății comerciale să fie luată măsura sancționării contravenționale.

Aducem în atenția cetățenilor faptul că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private”, menționează comunicatul remis astăzi de IPJ Neamț.

Surse apropiate de „localul public” de la Tîrgu Neamț spun nu doar că amenda este una uriașă (10.000 lei) ci că ea ar fi de fapt, rezultatul unei răzbunări personale a unui polițist și că, practic, marele „eveniment” constatat de „justițiarul cu epoleți” a fost faptul că la o masă, în loc de 6 clienți erau 9 (cu 3 în plus). Și că pe acea masă s-ar fi aflat un buchet de flori (deși legea nu interzice nici să pui flori pe mesele din restaurant, nici ca niște oameni care iau masa împreună să oferi flori unul altuia).

Evident că, dacă cei care administrează acel „local” vor contesta în Justiție sancțiunea, ei au mari șanse să câștige. La fel de evident este că posibilul „abuz în funcție” al unui polițist nu trebuie generalizat la nivelul întregii instituții însă o astfel de sancțiune cel puțin ciudată este scrisă pe un formulat tipizat cu antet de IPJ iar comunicatul de astăzi este remis către presă și opinie publică tot de instituția respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *