Skip to content
Neamț Știri locale

Neamț: Cadrele medicale au sunat de 4 ori la 112 după izbucnirea focului de la Secția ATI a spitalului

iDevice.ro

Serviciul de Telecomunicații Speciale susține că sâmbătă au fost primite patru apeluri la 112 pentru anunțarea incendiului de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

STS spune că primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 18.46.

„În data de 14 noiembrie a.c., la Centrul 112 Neamț s-au înregistrat patru apeluri de urgență, primul fiind inițiat la ora 18:46 și preluat de operatorul STS al 112 în 4 secunde. Apelul a fost procesat și indexat, conform metodologiei privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție și a fost transferat către ISU Neamț, Poliție, Ambulanță și Jandarmerie”, au transmis reprezentanții STS.

Conform acestora, incendiul a fost anunțat de către un angajat care face parte din personalul medical al spitalului.

În timpul incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 10 persoane, pacienți intubați, bolnavi de Covid-19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit numeroase arsuri și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

Pompierii au ajuns la Spitalul Județean din Piatra Neamț în aproximativ 5 minute de la anunțarea incendiului, susținea secretarul de stat Raed Arafat. La rândul său, șeful IGSU, Dan Iamandi, spunea că au intervenit aproximativ 150 de persoane, cu 35 de mașini, iar operațiunea de stingere a durat circa 25 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *