Skip to content
Neamț Știri locale

Neamţ: Centru de vaccinare împotriva COVID, amenajat la Târgul de Crăciun

Primăria Piatra-Neamţ a amenajat un centru de vaccinare împotriva COVID-19, la Târgul de Crăciun organizat alături de Consiliul Judeţean, a transmis primarul municipiului, Andrei Carabelea.

Primarul Andrei Carabelea a declarat că centrul va funcţiona în perioada 1 – 13 decembrie, în intervalul orar 14.00 – 18.00. “Dragi pietreni, vă aşteptăm să petrecem sărbătorile de iarnă împreună. Dar trebuie să ne asigurăm că respectăm şi regulile. De aceea fac un apel şi în acelaşi timp o provocare: aveţi grijă de voi, aveţi grijă de ceilalţi! Vă invit să vă vaccinaţi şi să petrecem Crăciunul împreună”, a declarat, într-un comunicat de presă, primarul Andrei Carabelea, potrivit b1.ro.

Vaccinarea se va face fără programare, doar pe baza cărţii de identitate sau a certificatului de naştere, în cazul minorilor. Vor fi disponibile serurile Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson şi care pot fi administrate tuturor persoanelor cu vârsta peste 12 ani. Vaccinurile pot fi administrate tuturor persoanelor cu vârsta peste 12 ani. În cadrul Târgului de Crăciun, organizat pe platoul de la Curtea Domnească, accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.

Odată cu apariția variantei virale a COVID-19, Omicron, autoritățile impunși restricții legate de organizarea și participarea la Târgurile de Crăciun, unele dintre cele mai aglomerate locuri din această perioadă.

Pentru Târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii, Primăria Capitalei a anunţat limitarea capacității evenimentului la 1.000 de persoane simultan, iar programul se va încheia la ora 21.00, în fiecare seară. În ciuda situației pandemice, oamenii sunt dispuși să stea la cozi zeci de minute pentru a putea trece pragul evenimentelor festive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *