Skip to content
Neamț Știri locale

Neamț: Deputații PSD cer demisia ministrului Sănătății!

vestea.net

Cei 3 deputați social-democrați aleși în județul Neamț au cerut luni, 1 februarie 2021, demisia ministrului Sănătății, ca rezultat al tragediei de la Spitalul Matei Balș, episod care probează incompetența managerială (reamintim că respectiva unitate sanitară este în subordinea Ministerului Sănătății), potrivit vestea.net.

Deputații Oana Bulai, Ciprian Șerban și Remus Munteanu au fișat pancarte, chiar le tribuna Camerei Deputaților cu mesaje ferme împotriva ministrului Voiculescu.

<<Vlad Voiculescu, DEMISIA! Dublul limbaj folosit de acesta trebuie să înceteze și să înceapă să își asume răspunderea pentru ceea ce se întâmplă în spitalele din România.
În 2015 a cerut demisia ministrului Sănătății după incendiul de la Colectiv, iar după tragedia de la Neamț din 2020 a cerut demisia ministrului Sănătății de atunci, Nelu Tătaru. Acum, după tragedia de la Institutul Matei Balș este cazul să lase ipocrizia și să treacă la fapte. Astăzi, când românii protestează din nou, după tragedia petrecută la Matei Balș, același personaj are un discurs cu totul schimbat. Ne spune senin că nu are nimeni de ce să demisioneze. Cum vine asta, domnule Voiculescu? De data asta nu mai e voie cu proteste, cu demisii, doar pentru că sunt „ăia buni la butoane”?! Voi nu puteți fi criticați?! Acum românii nu mai au voie să vă ceară demisia?! Incompetența unora trebuie ascunsă sub preș, iar în cazul altora le cereați capul?! Așadar, domnule ministru, dați-vă demisia, așa cum dumneavoastră, când erați în opoziție, o cereați! Dați dovadă că nu sunteți doar un politruc și că nu sunteți plantat în fruntea Ministerului Sănătății doar de niște grupuri de interese. Ascultați disperarea oamenilor și ascultați ceea ce românii vă cer: să plecați!>>, spune deputatul Oana Bulai.

Deputatul Șerban face un bilanț al tragediilor care au avut loc în timpul mandatului actualului titular de la Sănătate:
<<4 incendii, 9 vieți pierdute: mandatul de 5 săptămâni al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu! Acesta este bilanțul tragic, al mandatului de doar o lună și o săptămână al ministrului Sănătății. Cum rezolvă seria de incendii și decese? Dând vina pe PSD! Atât se poate! Măsurile de prevenire trebuiau luate din 23 decembrie, prima zi de mandat! Pentru această neagră performanță, Voiculescu, DĂ-ȚI DEMISIA!>>.

Deputatul Munteanu jr. îl acuză și el, foarte dur, pe ministru:
<<O guvernare criminală care se spală pe mâini de moartea unor români! Ministrul Sănătății trebuie să răspundă pentru tragediile care au avut loc în spitalele românești în mandatul său iar premierul Cîțu să lase deoparte tăierile de salarii și sporuri în Sănătate și sistemul public! El, care a declarat anul trecut că Sănătatea nu e prioritate și i-a tăiat bugetul, îi trage la răspundere acum pe directorii de spitale că nu fac investiții în infrastructură!>>.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *