Skip to content
Neamț Știri locale

Neamț: Județul a câștigat locul 1 în promovarea făcută de Ministerul Culturii, pentru tradiții

vestea.net
" "

Nemțenii au câștigat un concurs cu o simbolistică aparte organizat de Ministerul Culturii în urma căruia instituția centrală promovează pe pagina sa de facebook (foarte urmărită de românii din țară și din străinătate) zestrea turistică și de tradiții a județului de a poalele Ceahlăului, conform vestea.net.

„Dragii noștri, ne bucurăm pentru interesul stârnit de concursul nostru și vă mulțumim că ne urmăriți!

" "
" "

În urma numărătorii, din cele peste 2.000 de comentarii care au fost înregistrate până aseară (duminică), ora 18:00, județul cel mai des menționat de către dumneavoastră este Neamț – cu 1.041 de comentarii.

Pe locul al doilea se clasează județul Suceava – 303 comentarii, urmat de județul Tulcea cu 110 menționări în comentarii.

Așadar, săptămâna aceasta o vom dedica cunoașterii frumuseților din județul Neamț.

Vă mulțumim tuturor pentru interesul acordat!”, anunța luni Ministerul Culturii pe propria pagină de facebook.

Și nu doar că județul Neamț câștiga această competiție, dar maniera obținerii acestei victorii este una categorică. Neamțul a luat mai bine de jumătate din voturile exprimate și de mai bine de 3 ori mai mult decât județul de pe locul 2 (Neamtul–1041 puncte, Suceava – 303 puncte).

Furia pozitivă a nemțenilor care au intrat să voteze pentru județul Neamț a fost stârnită și întreținută (prin share-uri, comentarii…) de Carmen Nastasă, directoarea de la centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare. Și Vestea și-a adus o modestă contribuție, dar meritul cel mai mare revine celor peste 1000 de nemțeni (din toate colțurile județului, cu preocupări diferite, cu opinii politice diferite) care au lăsat deoparte diferențele care-i separă și au pus preț pe ceea ce-i unește: dragostea pentru tradiții și pentru locurile pline de zestrea datinilor moștenite din strămoși.

Și apropos de diferențe: Carmen Nastasă este membru și activist PSD iar succesul mobilizării iscată de ea a angrenat și social-democrați, și liberali, și PMP-iști, și ALDE-iști, și USR-iști, și fani Pro-România.

Pentru că mesajul ei de îndemn la votul de pe pagina Ministerului nu a fost unul împopoțonat politic sau cu acuze la adresa adversarilor (cum sunt foarte multe din cele care sufocă facebook-ul) ci unul simplu, de motivare a solidarității nemțenilor.

Iar ca exemplu al unirii nemțenilor pentru un scop nobil comun, cităm doar un comentariu postat după anunțarea rezultatului (la postarea în care Carmen Năstasă mulțumea nemțenilor penru vot): „Felicitării, pentru initiativa dumneavoastră doamna Carmen Elena Nastasă si colegilor dumneavoastră de a ne mobiliza. Am citit si un comentariu pe grupul Ministrul Culturii :,, Ce uniți sunt cei din Neamț! „am fost mândră, chiar daca acum locuiesc în Bacău”.

Și, de luni încoace, conform anunțului inițial al Ministerului, timp de săptămână sunt promovate tradițiile din Neamț (deja au fost făcute postări).

Revenind la concurența cu județul ocupant al locului doi, cu atât mai dulce e victoria nemțenilor cu cât acel loc secund a fost adjudecat de Suceava, un județ de top în ceea ce privește și tradițiile, și istoria, și turismul.

Iar cireașa de pe tort este că actualul titular de la Ministerul Culturii este suceveanul Bogdan Gheorghiu ai cărui subordonați promovează acum, mai întâi, județul Neamț și apoi județul Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *