Skip to content
Neamț Știri locale

Neamţ: Mai mulți urși, la plimbare pe străzile localității Borca 

Facebook

Un exemplar de urs brun a fost filmat când alerga pe străzile localității Borca din județul Neamț. În aceeași comună, o ursoaciă și puii ei au fost zăriți lângă gardurile oamenilor. Jandarmii nemțeni, care au fost solicitați să intervină de șase ori în astfel de situații de la începutul anului, fac apel la cetățeni să sune la 112 și să nu se apropie de animale.

Știm situația, așa cum ați văzut și dumneavoastră, doar că în acest caz nu a fost făcută sesizare 112, fapt pentru care pe această cale facem încă o dată apel la cetățeni ca de fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune viața în pericol, cu atât mai puțin să se apropie pentru a-i filma sau a-i fotografia”, a declarat Magdalena Gabriela Muraru, purtător de cuvânt al IJJ Neamț la postul B1 TV.

Întrebată dacă IJJ Neamț a mai avut sesizări în ultimele zile sau săptămâni, ea a precizat: „Da, de la începutul anului, jandarmii nemțeni au fost solicitați să intervină în șase situații, prin care a fost semnalată prezența urșilor în apropierea gospodăriilor sau chiar în gospodării. În patru din aceste situații, atacul urșilor s-a soldat cu pagube materiale, iar în două situații a fost semnalată doar prezența lor – în momentul în care jandarmii au ajuns la locul sesizării, urșii nu au mai fost găsiți”.

În momentul în care se face sesizarea la 112 atunci se constituie și comisie. Primăria din comuna respectivă este cea care constată pagubele și reprezentantul de la primărie se deplasează și face acest proces-verbal de constatare a pagubelor, nu este în competența noastră”, a explicat purtătorul de cuvânt al IJJ Neamț.

În 2020, IJJ Neamț a primit doar două apeluri prin care a fost sesizată prezența urșilor în gospodărie, ambele în luna decembrie. „Pot să vă spun că în 2020 am avut doar două apeluri prin care a fost sesizată prezența urșilor în gospodărie, ambele apeluri înregistrându-se în luna decembrie a anului 2020.

Unul din cele două cazuri s-a soldat cu pagube materiale, au fost atacate animalele din gospodărie, iar în celălalt caz cetățeanul ne-a sesizat doar prezența ursului în gospodărie, fapt pentru care i-am recomandat atunci să rămână în casă, să se adăpostească până la sosirea forțelor de intervenție”, a adăugat Magdalena Gabriela Muraru.

1 comentariu la “Neamţ: Mai mulți urși, la plimbare pe străzile localității Borca 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *