Skip to content
Neamț Știri locale

FOTO Neamţ: Motociclist care conducea cu 178 km/h în localitate, prins de poliţiştii rutieri/ Trei şoferi care ar fi consumat cocaină, opriţi în trafic

igpr

Un tânăr a fost prins de poliţiştii rutieri din Roman, judeţul Neamţ, când conducea o motocicletă pe DN 2 cu viteza de 178 km/h, în localitate, el fiind oprit după o urmărire în trafic, în timpul căreia şi-a luat mâinile de pe ghidon, şi amendat. De asemenea, trei şoferi au fost prinşi când conduceau sub influenţa substanţelor interzise, aparatul drugtest indicând prezenţa cocainei, potrivit news.ro.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman au prins, duminică, pe Drumul Naţional 2, în localitatea Traian, un tânăr de 23 de ani, din Gherăieşti, care conducea o motocicletă cu 178 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

FOTO: IGPR

„Având în vedere faptul că tânărul în cauză nu s-a conformat semnalelor luminoase şi acustice ale poliţiştilor, continuându-şi deplasarea, echipajul de poliţie l-a urmărit. În continuare, tânărul şi-a continuat deplasarea într-o manieră iresponsabilă, fiind surprins de poliţiştii rutieri, în timp ce rula cu o viteză de 104 km/h, fără a ţine mâinile pe ghidon. Întrucât conduita rutieră a motociclistului constituia un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic, poliţiştii rutieri au blocat înaintarea acestuia la intrarea în municipiul Roman, folosind mai multe autospeciale”, a transmis, luni, IGPR.

Tânărul a fost amendat cu 1.305 lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere, pentru 90 de zile, ca măsură complementară.

Tot duminică, în jurul orei 10.30, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman au surprins, pe DN 2, doi conducători auto, în vârstă de 32 şi 33 de ani, ambii din judeţul Dolj, care conduceau cu 138 km/h, respectiv 128 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

 

 

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul drugtest, iar rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, în ambele cazuri.

În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 16.00, un tânăr, în vârstă de 18 ani, din municipiul Bucureşti, a fost depistat în trafic de poliţiştii rutieri. Întrucât manifesta un comportament nefiresc, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru cocaină. Tânărul de 18 ani a fost sancţionat contravenţional, pentru săvârşirea unor gesturi obscene faţă de ceilalţi participanţi la trafic, cu amendă de 2.900 de lei.

Astfel, cei trei au fost duşi la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei în sânge a substanţelor stupefiante. De asemenea, le-au fost reţinute permisele de conducere, fără drept de circulaţie.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *