Skip to content
Neamț Știri locale

Neamț: Pro România anunță părăsirea alianței anti-PSD: PNL nu a respectat înțelegerile!

vestea.net

Alianța județeană de la Neamț care grupa PNL-USR/PLUS-PRO ROMÂNIA-PMP (practic o majoritate anti-PSD în CJ) se destramă înainte de a reuși să pună vicepreședinții la CJ și viceprimarii la Primăria Piatra Neamț, potrivit vestea.net.

Printr-un comunicat de presă remis în urmă cu câteva minute, Pro România Neamț anunță că se retrage din această alianță și arată cu degetul spre PNL.

Comunicatul de presă reamintește și de situația creată în urma declarării definitive, de Curtea Supremă, a lui Liviu Harbuz ca incompatibil.

COMUNICAT PRO România Neamț: 

Urmare alegerilor locale din 27 septembrie 2020, partidul PRO România a înțeles să facă parte dintr-o alianță politică la nivelul județului Neamț alături de PNL și USR, o alianță stabilită în baza unor obiective clare și fără echivoc.

Întrucât unul dintre parteneri (PNL) nu a respectat înțelegerile stabilite împreună, PRO România anunță că se retrage din această alianță.

Am dori să mai aducem la cunoștința presei și opiniei publice situația prezentă la nivelul conducerii PRO România, Filiala Neamț:

1. În data de 15.12.2020, Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Contencios și Fiscal s-a pronunțat definitiv în dosarul nr. 5849/2/2013, constatând starea de incompatibilitate a domnului Liviu Harbuz (ales consilier local în Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț în urma alegerilor din data de 27 septembrie 2020).

Drept urmare, acesta își va depune demisia din această funcție luni, 21.12.2020, la registratura primăriei Municipiului Piatra Neamț, urmând să fie înlocuit în Consiliul Local de următorul consilier de pe lista de supleanți, respectiv de domnul Mihai Trofin.

2. Liviu Harbuz va rămâne în continuare coordonatorul organizației județene PRO România.

3. Strategia în vederea realizării alianțelor politice la nivel de Consiliu Local și Consiliu Județean va fi stabilită, în continuare, doar în interesul nemțenilor.

Biroul Permanent Județean PRO România Neamț”.

În actualele condiții, PNL, USR și PMP pot realiza în continuare o alianță la CJ, ce e drept, la limită, având cu un consilier mai mult decât o eventuală alianță PSD-Pro România.

Dar dacă s-ar răzgândi, de exemplu, și PMP, deja PSD ar putea avea o majoritate (PSD plus sateliți) încă 4 ani la CJ.

Situația devine și mai interesantă și complicată la CL și Primăria Piatra Neamț unde sunt și 2 consilieri ALDE. ALDE a început procesul de fuziune cu Pro România dar acest proces nu e finaliza

2 comentarii la “Neamț: Pro România anunță părăsirea alianței anti-PSD: PNL nu a respectat înțelegerile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *