Skip to content
Neamț Știri locale

Neamţ: Proiect de peste un milion de euro pentru extinderea şi modernizarea iluminatului public din Piatra-Neamţ

Facebook

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, a semnat, vineri, contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de extindere şi modernizare a sistemului de iluminat public.

Proiectul are o valoare de peste un milion de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene.

„Municipiul Piatra-Neamţ va avea un sistem de iluminat public modern şi eficient cu tehnologie LED şi tele-gestiune. Contractul semnat astăzi este o prima etapă dintr-un program amplu de modernizare a întregului sistem de iluminat public din municipiul Piatra-Neamţ. Dacă până acum ne-am străduit să scriem proiecte care să răspundă cât mai bine nevoilor acestei comunităţi şi să obţinem finanţare pentru cât mai multe dintre ele, în continuare vom avea grijă să asigurăm toate condiţiile pentru implementarea corectă şi într-un timp cât mai scurt”, a declarat primarul Dragoş Chitic, potrivit unui comunicat de presă.

Prin implementarea acestui proiect se va realiza o economie de minim 40% din valoarea facturilor actuale la energie electrică, se va îmbunătăţi semnificativ calitatea iluminatului public, iar sistemul de tele-gestiune va permite reglarea intensităţii luminoase în funcţie de necesităţi, precum şi identificarea instantanee a oricărui defect apărut în reţea.

Termenul maxim de implementare al proiectului este aprilie 2021.

Primăria Piatra-Neamţ are în acest moment semnate contracte de finanţare din fonduri nerambursabile pentru 23 de proiecte, însumând 51,7 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *