Skip to content
Neamț Știri locale

Neamț: Secţia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă Roman a fost refăcută

Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius Corfu
" "

Incendiul din 2 ianuarie 2021, de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă Roman, a provocat unităţii sanitare pagube materiale destul de importante, conducerea fiind obligată să se mobilizeze pentru a schimba tîmplăria arsă, refacerea zugrăvelilorşi să înlocuiască aparatura afectată, potrivit monitorulneamt.ro.

În incendiu au ars o serie de bunuri materiale aflate la etajul I a clădirii. A fost afectată zugrăveala pe o suprafaţă de 300 metri pătraţi, din cinci saloane, două grupuri sanitare, două magazii şi holul principal.

" "
" "

Toate aceste spaţii au fost reparate în regie proprie, cu angajaţii spitalului, pentru a se putea relua cît mai repede activitatea medicală în această secţie.

Au fost schimbate uşa de termopan de la magazie, fereastra de la o magazie, fereastra de la geamul de legătură cu tubulatura, sticla de la fereastra de termopan de la geamul mare de pe hol, unitatea interioară a aparatului de aer condiţionat, trei sensori de detectare a fumului şi patru lămpi de lumină.

După finalizarea lucrărilor s-a efectuat curăţenie generală, fiind nebulizată şi dezinfectată întreaga secţie.

Costul total al lucrărilor s-a ridicat la peste 8.800 lei, cu TVA.Tubulatura exterioară a clădirii trebuie şi ea curăţată şi vopsită. A mai rămas de refăcut tencuiala decorativă şi termoizolaţia clădirii pe anumite porţiuni exterioare ale peretelui afectat.

Aceste lucrări se estimează a se ridica la aproximativ 2.000 lei şi vor putea fi terminate abia după ce se va încheia ancheta Poliţiei“, a precizat Andreea Trifan, purtător de cuvînt al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *