Skip to content
Neamț Știri locale

Neamţ: Trei jandarmi din cadrul subunităţii de la Bicaz infectaţi cu COVID-19

Inquam Photos / Dan-George Porcuțan

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Neamţ a anunţat că trei jandarmi din cadrul subunităţii Bicaz au fost infectaţi cu COVID-19, ei fiind testaţi după ce au prezentat simptome specifice infectării cu noul coronavirus, iar în prezent se află internaţi în spital.

IJJ a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că cei trei jandarmi execută misiuni de pază şi protecţie şi nu au fost identificaţi contacţi direcţi în rândul colegilor lor.

În perioada 21 – 25 august, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ au fost înregistrate trei cazuri noi de infectare cu COVID-19. 

Cei trei colegi au prezentat simptome specifice COVID-19 în perioada menţionată, rezultatele testelor fiind pozitive, iar în prezent se află înternaţi în spital. Aceştia sunt încadraţi la Detaşamentul 3 Jandarmi Bicaz şi execută misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele aflate în competenţă.

Urmare a anchetei epidemiologice a rezultat faptul că în rândul jandarmilor nu au fost identificaţi contacţi direcţi şi nu a fost impusă măsura autoizolării”, se arată în comunicatul IJJ Neamţ.

Sursa citată menţionează că au fost luate măsuri de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor de lucru din cadrul inspectoratului şi a autospecialelor.

Pe lângă măsurile dispuse zilnic pentru protecţia personalului, în referire la echiparea jandarmilor care intră în serviciu cu mască de protecţie, mănuşi şi posibilitatea utilizării substanţelor dezinfectante precum şi portul mijloacelor de protecţie în mod corespunzător au fost dispuse măsuri de igienizare şi dezinfectare periodică a spaţiilor de lucru precum şi a autospecialelor din dotare în vederea limitării răspândirii virusului”, a mai afirmat IJJ Neamţ.

De la începutul pandemiei, în judeţul Neamţ au fost confirmate aproape 2.000 de cazuri de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *