Skip to content
Neamț Știri locale

Neamț: Vremea a făcut prăpăd. Persoane evacuate, gospodării şi drumuri inundate, localităţi fără energie electrică

ISU Neamt

Mai multe persoane au fost evacuate din gospodării în noaptea de miercuri spre joi ca urmare a inundaţiilor produse pe fondul Codului roşu de fenomene meteorologice periculoase.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a declarat că în această situaţie s-a aflat o familie din comuna Sagna.

De asemenea, au fost evacuate patru persoane – printre care şi un copil – din localitatea Valea Seaca – comuna Bălţăteşti.

Şi la Bozieni s-a impus evacuarea a patru persoane, din cauza viiturilor.

Drumul naţional 15D este blocat în localitatea Crăieşti, din comuna Bozieni, din cauza viiturilor.

Şi DJ 156 A Girov – Roznov este blocat din cauza aluviunilor.

Mai sunt blocate DJ 155 F, Durău – Izvorul Muntelui, din cauza unui arbore căzut, dar şi DN 15, Poiana Teiului – Topliţa.

Localităţile Bălăneşti, Ghigoieşti, Bârgăuani, Boteşti, Nisiporeşti, Gâdinţi, Gârcina, Cuejdiu, Agapia, Târgu Neamţ şi Lunca sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică.

Pompierii intervin pentru evacuarea apei din gospodării în Piatra-Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Girov, Poienari, Grumăzeşti, Petricani, Sagna, Bodeşti, Bălţăteşti, Gherăeşti, Dobreni, Bozieni, Timişeşti, Gâdinţi, Poiana Teiului

Majoritatea localităţilor din judeţul Neamţ au fost vizate, în ultimele 24 de ore, de un Cod roşu de fenomene meteorologice periculoase, informează agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *