Skip to content
Economie Societate

Nebunie pe rețelele de socializare! Află ce se întâmplă cu pozele pe care le postezi

Dacă ai un cont de Facebook, Instagram sau Twitter probabil ai văzut că foarte multe persoane publică imagini cu ei din prezent și de acum 10 ani alături de hashtag-ul 10 year challenge. Este doar o distracție inofensivă sau poate fi ceva mai mult în spate?

La o primă vedere ți se pare o idee distractivă, să vezi cum ai îmbătrânit și cum te-ai schimbat în ultimii zece ani. Poate tu ești pe Facebook de pe la începuturi și te-ai gândit să vezi cât de diferit ești în poza de la profil din prezent față de prima pe care ai încărcat-o pe platformă.

Te-ai întrebat dacă prin acest exercițiu nu ai putea ajuta Facebook să-și îmbunătățească algoritmi de recunoaștere facială? Le dai date chiar tu și ei le folosesc. Răspunsul cel mai des întâlnit este că acele imagini probabil existau deja pe platforme și că acele date erau disponibile deja, anunță playtech.ro.

Sigur, acesta este posibil, dar gândește-te la următorul scenariu. Vrei să să antrenezi un algoritm de recunoaștere facială în a detecta schimbările aduse de îmbătrânire (cum arată evoluția unui om). Ideal, ai vrea să ai multe date și diverse, dar și o perioadă de timp fixă, să zicem 10 ani.

Ai putea să iei pozele din Facebook apoi să te uiți la datele EXIF sau datele publicării și să stabilești așa perioada, dar acest proces nu ar fi foarte exact pentru că utilizatorii tind să publice fotografii mai vechi cu ei pe rețelele sociale. Nici datele EXIF nu sunt tot timpul de încredere deoarece oamenii poate au scanat anumite fotografii, iar unele platforme șterg datele EXIF.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *