Skip to content
Politică

Necazuri peste necazuri: atacurile cibernetice au BLOCAT un minister

playtech.com

Necazuri peste necazuri: atacurile cibernetice din ultima vreme au BLOCAT un minister din Guvernul României.

Sistemul informatic al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat nu funcţionează după recentele atacuri cibernetice. Este blocată comunicarea cu mediul de afaceri, a declarat Mihai Ionescu (secretarul general al Asociaţiei Exportatorilor şi Importatorilor), citat de Mediafax.

„Astăzi am încercat din nou să verific dacă sistemul informatic al Ministerului pentru Mediulul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat funcţionează. Este blocat total după atacurile cibernetice. Toate acţiunile noastre sunt blocate. Nu funcţionează niciun program şi nu putem nici măcar coresponda prin mail”, a declarat Mihai Ionescu pentru agenția citată.

Situaţia a fost confirmată şi de surse din cadrul ministerului, care au precizat că sistemul funcţionează parţial şi că mai durează până să fie complet repus în funcţiune.

Problema este că ministerul urmează să lanseze în viitorul apropiat mai multe programe dedicate mediului de afaceri (printre care Start Up Nation), înscrierile urmând să se facă exclusiv online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *