Skip to content
Politică

Necazuri peste necazuri: un nou atac cibernetic

playtech.ro
" "

Lumea se confruntă cu necazuri peste necazuri: mai precis, cu un nou atac cibernetic. Vedeți mai jos care sunt riscurile.

Un atac informatic de amploare este în curs de desfăşurare la nivel mondial. Informaţia vine de la Agenţia France Presse, care a discutat cu experţi în securitate cibernetică. Ei spun că actualul atac ar putea fi de o anvergură mai mare decât cel de săptămâna trecută, relatează Digi24.ro.

" "
" "

Scopul atacului este de a crea și recupera o monedă virtuală fără știrea utilizatorilor.

După atacul ransomware WannaCry reperat vinerea trecută, „cercetătorii de la compania de securitate informatică Proofpoint au descoperit un nou atac legat de WannaCry numit Adylkuzz. Acesta utilizează într-un mod mai discret și în scopuri diferite instrumentele de piratare recent dezvăluite de către NSA (Agenția de Securitate Națională din Statele Unite) și vulnerabilitatea de acum corectată a Microsoft”, a explicat cercetătorul Nicolas Godier, expert în securitate cibernetică la Proofpoint.

Virusul care se răspândește pe rețele de Internet prin computerele vulnerabile a fost depistat abia acum, din cauză că el se găsește în stare latentă și nu produce niciun simptom asemănător virusării. Concret, acest tip de program malițios (malware) este introdus în calculatoare vulnerabile din pricina aceleiași vulnerabilități în Windows utilizate de WannaCry, vulnerabilitate detectată de NSA.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *