Skip to content
Video

Neculai Onțanu, mărturii despre noaptea alegerilor din 2009: Până la 19:00 am ajuns acolo EXCLUSIV

Economica.net

Interviurile video PSnews.ro au continuat în această săptămână avându-l ca invitat pe fostul primar al Sectorului 2 din București, Neculai Onțanu.

În cadrul interviului, fostul edil a vorbit, printre altele, și despre întâlnirea din sufrageria lui Gabriel Oprea în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009.

Amintim că pe 27 iunie 2017 Parchetul General a clasat dosarul alegerilor din 2009, cunoscut şi ca dosarul Sufrageria lui Oprea. Motivul: nu s-a putut dovedi că cei aflaţi acolo în noaptea alegerilor ar fi comis vreo infracţiune.

Este o discuție care a împărțit societatea românească, a creat multe reacții o lungă perioadă de timp și încă acest subiect va fi ca o temă de școală pentru multe instituții. Și eu am fost acolo. În prima parte a zilei m-a sunat Gabriel Oprea și mi-a zis dacă pot să trec pe la el. Era și ziua mea onomastică, era Sfântul Nicolae. Seara aveam și o invitație acasă cu familia ș.a.md. I-am spus că pot să trec în jurul orei 19, 20. Până la ora 19:00 am ajuns acolo, am ciocnit un pahar de vin. Mi-a spus ”La mulți ani”, i-am mulțumit. Era și generalul Iordănescu (n.r – Anghel Iordănescu) și Eugen Nicolicea. I-am spus că nu pot să stau mult că mă așteapă familia acasă, 6 decembrie, Sfântul Nicolae, ș.a.m.d. Pe la ora 20:15 am plecat, la 21:45 eram deja acasă.

Acolo cât am fost eu, alte persoane nu au fost, decât cei care vi i-am spus. Nici înainte când m-a invitat nu mi-a spus că ar urma să vină nu știu ce persoană la dumnealui acasă, nici după, a doua zi, a treia zi, sau ulterior nu mi-a spus că ar fi fost cineva după ce am plecat eu la dumnealui acasă. Nu știu cine a fost la dumnealui acasă în acea noapte, eu am stat în jurul orei 20:15 și apoi am plecat. Din ce spune Parchetul General erau, dar probabil că au fost după ce am plecat eu. Eu am văzut rezultatul alegerilor la televizor”, a mărturisit Gabriel Oprea.

Secvența este disponibilă de la momentul 42:25 și până la momentul 46:42:

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *