Negociatorii unui nou armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza au ajuns la un ”teren de înţelegere” la Paris

Sursa foto: nytimes.com

Negociatori ai unor ţări-cheie în vederea unui acord care să conducă la un armistiţiu în Fâşia Gaza, în schimbul eliberări a ostaticilor, au ajuns, în cadrul unor negocieri la Paris, un ”teren de înţelegere”, anunţă duminică consilierul în probleme de securitate naţională al lui Joe Biden Jake Sullivan, relatează AFP.

”Este adevărat că reprezentanţii Israelului, Statelor Unite, Egiptului şi Qatarului s-au întâlnit la Paris şi au ajuns la un teren de înţelegere în patru privind conturul” unui posibil acord în vederea unei eliberări a ostaticilor şi ”unui armistiţiu temporar”, declară CNN consilierul în probleme de securitate naţională al Casei Albe.

Situaţia umanitară se înrăutăţeşte neîncetat în Fâşia Gaza, asediată, în care 2,2 milioane de oameni, adică aproape toată populaţia, sunt ameninţaţi de o ”foamete în masă”, avertizează ONU.

Cabinetul israelian de Război şi-a dat sâmbătă unda verde unei continuări a unor negocieri în vederea unui nou armistiţiu în Fâşia Gaza, potrivit presei israeliene.

Directorul Mossadului, David Barnea, a efectuat vineri o vizită în capitala franceză, în fruntea unei delegaţii israeliene, în vederea unei continuări a unui proiect al unui armistiţiu despre care a discutat, la sfârşitul lui ianuarie, cu omologii săi american şi  egiptean şi cu premierul Qatarului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: