Skip to content
Politică

Negocieri de culise înainte de remaniere: doi miniștri, scoși de pe lista neagră a premierului Viorica Dăncilă

Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democrații se vor reuni luni, 15 iulie în ședința Comitetului Executiv al PSD, printre subiectele de discuției fiind remanierea guvernamentală și prezentarea unor date din sondajele de opinie comandate de partid pentru alegerea prezidențiabilului.

Astfel, Viorica Dăncilă urmează să prezinte în cadrul ședinței lista neagră a miniștrilor care ar urma să plece din Guvern. Surse politice au declarat pentru PSnews.ro că ministrul de Interne Carmen Dan și ministrul Transporturilor Răzvan Cuc ar fi negociat cu premierul să rămână în Guvern, drept urmare aceștia nu s-ar mai regăsi pe lista neagră a președintelui PSD, Viorica Dăncilă.

De cealaltă parte, potrivit surselor, remanierea lui Bogdan Trif (Turism) și a Ecaterinei Andronescu(Educație) este bătută în cuie. Totodată, baronii locali fac presiuni ca Ana Birchall să fie dată afară din Guvern, pe motiv că se opune Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, ghiuleaua PSD împotriva procurorilor.

Guvernul va fi remaniat de două ori

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi că va face două remanieri guvernamentale, una la finalul acestei luni și cea de-a doua la revenirea Parlamentului din vacanță, în septembrie. A doua remaniere ar avea loc în cazul în care nu poate face o restructurare guvernamentală, a mai spus Dăncilă.

”Nu e exclusă remaniere în două etape dacă nu facem restructurare. Voi face evaluare pe jumătate din ministere până la finalul lunii iulie și vedem dacă e nevoie și de a doua, o restructurare când se întoarce Parlamentul. Vedem dacă restructurarea are impactul necesar, dacă nu – vorbim de o nouă remaniere”, a spus Dăncilă la DCnews.

Dăncilă a mai anunțat și o eventuală modificare în privința managerilor de companii de stat numiți în baza OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *