Skip to content
Politică

Negocieri dure la Romatsa: „Trebuie decăpușată, demilitarizată și depolitizată”

Dupa demisia fostului director general Aurel Stanciu au avut loc o serie de negocieri dure la Romatsa. Sindicalistii sustin că se cauta solutii pentru evitarea grevei generale de la 1 septembrie. Au avut loc în acest context din nou discuţii cu conducerea Romatsa şi oficiali din Ministerul Transporturilor, fără niciun rezultat însă. Una dintre probleme ar tine de semnarea noului contact colectiv de munca. Sindicalistii sustin ca sunt si angajati Romatsa apropiati de fostul sef, care ar refuza sa-l semneze.

Ne dorim să oprim această grevă. Din păcate nu e vorba de faptul că eșuează negocierile, ci de faptul că, așa cum am spus, ne dorim legalitate. Suntem puși în postura în care azi, domnul director Cârnu care a preluat atribuțiunile și împreună cu comisia patronalului și comisia sindicatului trebuie să găsim soluții să reparăm, dar să reparăm în așa fel încât să fie legal„, a declarat sindicalistul Gabriel Tudorache.

ROMATSA trebuie decăpușată, demilitarizată și depolitizată. Sunt persoane care erau directori, nu o să mai fie acum și trebuie să găsim soluții legale pentru acești domni. Plus, așa cumam mai afirmat, e vorba de bani pe care domnul director general Stanciu, fost director general ROMATSA, îi dăduse prctic ca și mită, în opinia noastră, altor colegi care au acceptat, colegi care i-au slujit mai degrabă. Acești oameni au contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată, deci pot să iasă la pensie cu banii făcuți cadou de domnul Stanciu„, a conchis acesta, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *