Skip to content
Politică

Negocieri în PSD înainte de CEX: ce variante ia în calcul Dragnea pentru Ministerul Românilor de Pretutindeni

Inquam Photos / Octav Ganea

Social democrații se vor întâlni miercuri în Comitetul Executiv pentru a tranșa situația a 3 ministere: cel al Fondurilor Europene, la conducerea căruia este Rovana Plumb, al Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero și cel al Justiției, condus de Tudorel Toader.

Amintim, în acest context, că Rovana Plumb și Natalia Intotero, sunt două nume ce apar pe lista PSD la alegerile europarlamentare din 26 mai, Plumb fiind chiar prima în propunerile partidului.

Două nume, în cărți pentru Ministerul Românilor de Pretutindeni

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că în acest moment pe masa șefului PSD, Liviu Dragnea, se află două nume ce ar urma să fie puse în discuție pentru a ocupa fotoliul rămas vacant după plecarea Nataliei Intotero.

Astfel, una dintre cele două variante luate în calcul pentru Ministerul Românilor de Pretutindeni este Lilla Boglárka Debelka, secretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni. Deşi ocupă funcţia de preşedinte al PSD Diaspora, Debelka a criticat dur protestul din 10 august, pe care l-a numit „anti-democratic“.

Lilla Boglárka Debelka

O altă variantă pentru minister, despre care PSnews.ro a scris chiar în urmă cu câteva săptămâni este Claudia Ţapardel, actual europarlamentar PSD. Facem precuizarea că, deși este unul dintre cei mai vocali europarlamentari PSD, Țapardel nu se regăsește pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare din acest an.

Claudia Tapardel

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *