Skip to content
Alegeri Politică

Negocieri intense în PSD: 4 miniștri, în cărți pentru un fotoliu de europarlamentar

Jurnalul de Buzau

Alegerile europarlamentare se apropie cu pași repezi, iar partidele politice fac tot ceea ce le stă în putință pentru a obține un scor cât mai mare și cât mai multe mandate la Bruxelles.

 

În vreme ce ALDE și USR-PLUS și-au anunțat deja candidații ce vor intra în cursa pentru un mandat de europarlamentar, în PNL și PSD negocierile sunt încă intense.

Florin Iordache vrea la Bruxelles

PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează ultimele negocieri ce au avut loc în cea mai mare formațiune politică din România: Partidul Social Democrat (PSD). Concret: surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că pe masa lui Dragnea se află în acest moment 4 nume de miniștri care s-ar putea regăsi pe lista partidului la europarlamentare.

Este vorba despre Rovana Plumb – Ministrul Fondurilor Europene, cea despre care PSnews.ro a scris într-un articol anterior că este în cărți pentru a ocupa chiar funcția de comisar european(DETALII AICI),  Carmen Dan – Ministrul de Interne, Niculae Bădălău – Ministrul Economiei și Natalia Intotero – Ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, sursele noastre susțin că pe listă se vor regăsi și actuali europarlamentari: Dan Nica, Ioan Mircea Pascu, Victor Boștinaru, Emilian Pavel
Claudia Țapardel și Gabriela Zoană, dar și lideri ai partidului, precum: Doina Pană – vicepresedinte PSD, Claudiu Manda – vicepreşedinte al Senatului și Florin Iordache – vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Românii, chemați la vot pe 26 mai

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai. Pe 15 februarie, Guvernul a adoptat cadrul general al măsurilor şi calendarul pentru europarlamentare, potrivit căruia termenul pentru depunere a candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie.

De asemenea, Guvernul a adoptat condiţiile de organizare şi bugetul, de 252 milioane lei, pentru alegerile europarlamentare din luna mai, banii urmând să fie repartizaţi către AEP, MAI, MAE, Ministerul Sănătăţii, INS, STS, prefecţilor şi primăriilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *