Skip to content
Politică

Negocieri și manevre secrete pentru formarea unui nou guvern după alegeri. Iohannis învârtește jocurile, Dragnea, lipsit de credibilitate

Principalele partide PSD si PNL doresc să inghesuie deja pentru accede la putere cu acordul lui Iohannis. După alegerile din acest an, noul guvern ar putea fi unul de alianță PSD-PNL plus aliații electorali care vor trece proba alegerilor parlamentare.

Astfel, la începutul anului 2016 se pregătesc deja mișcările de reașazare a tectoticii politicii, iar liberalii și social-democrații ar fi început deja negocierile pentru un nou guvern.

" "
" "

Jurnalistul Bogdan Chirieac a comentat, marti seara, in emisiunea moderata de Lili Ruse la Romania TV, cum ar putea arata noul guvern politic rezultat în urma alegerilor și a reliefat misiunea lui Iohannis în aceste jocuri: „Cred ca PNL va avea alternativa. Fie va face un guvern cu PSD-ul, cu o majoritate confortabila. Cel care va conduce va fi presedintele Klaus Iohannis. Sau vor fi partidulete din astea mai mici cu UDMR si PMP. Si ce mai e acolo in Parlament cu grupurile minoritatilor, mi-e teama ca asa stau lucrurile.”

Totodată, Chirieac a semnalat lipsa de credibilitate cu care se confruntă președintele PSD, Liviu Dragnea: „Problema e ca domnul presedinte Dragnea când vorbeste nu este credibil. Pentru dansul si totul tine de pacatul originar, modul in care a abandonat puterea la rândul sau. Eu cred cu putere ca domnul Dragnea va reusi sa obtina pentru PSD un scor care va incepe cu 2, ca va fi 25, 29, va fi cu 2 la parlamentarele de anul acesta. Asa cred ca se va intampla. PNL va guverna in continuare cu una dintre formatiuni. O sa hotarasca presedintele Iohannis cu care.”

Pe de alta parte, senatorul Ioan Ghise a prezentat în aceeași emisiune, care ar trebui sa fie prioritatile guvernului format în urma alegerilor și care sunt provocările dificile de la orizont: „Pentru cetateni, cel mai important este cresterea accelerata a salariilor. Pentru asta, ai nevoie de crestere economica. Cele 2 forte sa se alize pentru a sustine un guvern… Situatia cetatenilor la nivel de masa este mult mai dramatica decat pare ea intr-o discutie la televizor. In ultimii 6 ani leul s-a devalorizat cu 50%, preturile la noi sunt ca in Occident. Tensiunea sociala este mult mai mare la noi decat este reflectata in mediul politic. Sunt evenimente care pot sa schimbe fundamental strategii politice pe termen mediu si lung.”, a conchis Ghișe.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *