Skip to content
Politică

Negocierile PNL-ALDE riscă să devină o telenovelă. Orban nu vrea să fie Dragnea 2 EXCLUSIV SURSE

secundatv.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează din ce motiv negocierile dintre PNL și ALDE riscă să devină o telenovelă, iar Ludovic Orban se ferește a se transforma în al doilea Liviu Dragnea.

Existența unor negocieri dintre cele două partide nu au fost negate hotărât de niciuna dintre părți, ba chiar ele au fost încurajate oficial de către șeful PNL, Ludovic Orban. Partea nevralgică este că până acum liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut deja o ieșire disprețuitoare la adresa fostului subordonat din guvernul anilor 2007-2008, fapt ce nu a rămas netaxat de către acesta.

Totuși, lucrurile dau semne că nu vor rămâne multă vreme în acest impas, dar tind să intre într-o altă fundătură.

Mai precis, surse politice au declarat luni pentru PSnews.ro că tatonările continuă nestingherite în ambele sensuri, nefiind împiedicate nici chiar de către Tăriceanu (oricât de glacială ar fi atitudinea afișată de acesta), însă negocierile se poartă individual, în principal între parlamentari și – într-un grad mai redus – la nivel de lideri locali.

Poate veți contraargumenta că o apropiere între ALDE și PNL nu ar fi posibilă; cel puțin nu cu Tăriceanu și Orban în fruntea celor două partide, fiind notorie relația proastă dintre cei doi încă din prima jumătate a deceniului trecut (ca urmare a luptei pentru putere în Partidul Național Liberal). Totuși, ultimele luni au fost marcate de o răceală accentuată între ALDE și PSD, din cauza propunerilor fiscale mai mult decât controversate ale social-democraților.

Ei bine, cel mai puternic semnal de alarmă pe care Călin Popescu-Tăriceanu i l-a trimis lui Liviu Dragnea cu privire soarta coaliției a apărut nu mai devreme de luni, când șeful liberal-conservatorilor a evitat să participe la ședința alianței de guvernare, trimițând în schimb trei oameni din ALDE (Varujan Vosganian, Daniel Chițoiu și Andrei Gerea) cu un cuvânt greu de spus în materie de economie, capabili să îi arate baronului de Teleorman cât de aberante îi sunt planurile (în măsura în care Dragnea este dispus să asculte vocea rațiunii).

DETALII AICI: Tăriceanu n-are ochi pentru Dragnea: a trimis alți lideri ALDE la ședința coaliției

Ei bine, potrivit surselor PSnews.ro, conștient fiind că poate profita substanțial de răceala dintre ALDE și PSD, Ludovic Orban încurajează tacit negocierile individuale dintre diverși membri ai celor două partide, dar nu se grăbește să facă o mutare radicală – cel puțin, nu până în luna septembrie. Motivul este nu atât vacanța parlamentară care îngreunează contactele dintre aleșii celor două formațiuni politice, cât mai ales procesul fruntașului PNL-ist, ce i-a adus o achitare în primă instanță, dar soluția a fost pronunțată la limită, cu un scor de 2 la 1.

Ca să nu mai lungim vorba: din informațiile noastre, Orban dă acum dovadă de prudență fiindcă nu vrea să i se întâmple scenariul cel mai negru, iar o condamnare definitivă – fie ea și cu suspendare – să îl țină departe de vreo funcție guvernamentală (inclusiv cea de premier), iar astfel să se repete scenariul Liviu Dragnea.

1 comentariu la “Negocierile PNL-ALDE riscă să devină o telenovelă. Orban nu vrea să fie Dragnea 2 EXCLUSIV SURSE

  1. Alde partid ?! Sa fim seriosi! O adunatura de tradatori care sar dintr-o barca politica in alta fara sa le crape pantalonul in cur.
    Vosganian copresedinte al Uniunii Fortelor de Dreapta voteaza un program de guvernare care nu crede ca va fi aplicat!? Pacat de scriitorul Vosganian ca politic s-a facut de c…t. Chitoiu profesionist in tradari. La o luna dupa ce USL -castigase alegerile din postura de secretar general al PNL si-a trimis oamenii in teritoriu sa schimbe aliantele, sa formeze majoritatoi cu PDL-ul.Pai asta este cea mai „imorala solutie ” vorba clasicului inca in viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *