Skip to content
Politică

Negocierile PNL-USR, sabotate chiar de Barna și oamenii lui, susține Oreste Teodorescu: Toate strategiile politice ale USR-PLUS par a fi mai mult în siajul PSD

SSCTv

Jurnalistul Oreste Teodorescu susține că USR-PLUS ” joacă mai degrabă cartea interesului PSD” la alegerile locale din septembrie, deși foarte mulți români și-au pus speranțele ”într-o formațiune politică nouă, cu figuri tinere, frecventabile, școlite în mare parte în afara țării”. ”Acești oameni vor fi dezamăgiți de ceea ce spun, dar cred că dacă observăm și studiem cu atenție toate mișcările importante și toate strategiile politice ale USR-PLUS, ele par a fi mai mult în siajul PSD-ului decât independente și orientate anti PSD”, a spus ziaristul pentru PS News.

Deși mai sunt mai puțin de două luni până la alegerile locale, PNL și USR-PLUS nu și-au stabilit încă candidații pentru primăriile sectoarelor din București sau pentru restul orașelor mari ale țării.

Cât despre Nicușor Dan, candidat la Primăria Generală, Oreste consideră că USR-PLUS nu l-a susținut exact atunci când a avut nevoie mai mare.

”PNL, care a câștigat totuși două alegeri foarte importante europarlamentare și prezidențiale, obținând un scor foarte bun în București, a făcut o concesie și a dat dovadă de înțelepciune prin neasumarea unui candidat la Primăria Generală a Capitalei din partea acestui partid și prin susținerea a unui candidat comun care provenea din USB via USR – Nicușor Dan.

Din păcate, cei de la USR, în momentul nominalizării acestui candidat, în loc să întărească rândurile și să susțină cu toată puterea un fost membru al acestui partid, au început, evident, având cu totul și cu totul alte interese ascunse față de opinia publică, să-l saboteze, să-l demanteleze, n-au precupețit niciun efort în a-l denigra pe Nicușor Dan”, a punctat Oreste Teodorescu.

Jurnalistul susține că, potrivit unor surse din USR, ”pe domnul Barna aproape nu-l interesează dacă va câștiga Gabriela Firea Bucureștiul, fiind mult mai important pentru domnia sa să piardă Nicușor Dan”.

”Situația din București a acestui partid nu mai este deloc comparabilă cu cea de la europarlamentare, când într-adevăr obținuseră un scor impresionant de 40%.

Atitudinea USR ne demonstrează că nu dorește niciun fel de negociere cu PNL-ul, ci mai degrabă o sabotare a unei posibile alianțe care doar în aceste condiții ar putea să spere să elimine administrația PSD-istă din București”, a completat Oreste.

Jurnalistul consideră că, fără o alianță puternică între partidele de dreapta, candidații nu au nicio șansă de câștig în fața PSD.

”E limpede că nici PNL-ul singur, nici USR-PLUS singur, nici PMP nu au absolut nicio șansă să dărâme nici măcar unul dintre primarii PSD-iști din București. Doar împreună, doar printr-o alianță, printr-un efort electoral conjugat ar putea spera în favoarea bucureștenilor la o schimbare totală de administrație.

În momentul în care nu-ți dorești lucrul acesta mimezi o gripare a negocierilor, dar orice om serios, orice om de bun simț înțelege că tu nu poți să cumperi 10kg de mere dacă tu ai banii doar pentru jumătate de kg”, a încheiat Oreste Teodorescu.

Un sondaj INSCOP, comandat de PNL, îl plasează pe Nicușor Dan cu aproape nouă procente avans față de Gabriela Firea. Astfel, candidatul sprijinit de PNL și USR-Plus ar obține 54,4% din voturi, iar actualul primar al Capitalei ar lua 45,6%. Procentul bucureștenilor care au indicat că vor veni la vot și au o opțiune este de 67,3% din eșantion.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *