Skip to content
Politică

Negocierile PSD-PNL s-au suspendat, susține Lucian Romașcanu. Cauza? ”Refuzul abrupt al domnului Cîțu”

Inquam Photos / Octav Ganea

Contactat de PS News, senatorul PSD Lucian Romașcanu susține că, în acest moment, negocierile dintre PSD și PNL în vederea formării unei majorități în Parlament care să susțină Guvernul Ciucă s-au suspendat. Potrivit social-democratului, președintele PNL, Florin Cîțu, a refuzat să includă în programul de guvernare măsurile cerute de PSD.

„În acest moment, nu există negocieri între PSD și PNL. Noi am trimis solicitările noastre pentru a fi incluse în programul de guvernare. Din păcate, există o reticență, ca să nu spun un refuz abrupt al domnului Cîțu de a primi orice fel de intervenție din partea PSD-ului. În acest moment, PSD are negocierile suspendate. Noi așteptăm să vedem din partea domnului premier Ciucă un program de guvernare cu propunerile noastre incluse și de acolo putem discuta, dar până atunci lucrurile sunt oprite.

Suntem, până la urmă, cel mai mare partid din Parlament și din țară, iar lucrurile pe care noi le spunem de foarte multă vreme sunt extrem de importante pentru gestionarea pandemiei și pentru reluarea activității economice la un nivel rezonabil, inclusiv plafonarea într-o formă aplicabilă a prețurilor la energie. E firesc ca, fără acestea, lucrurile să nu poată merge mai departe”, spune Lucian Romașcanu.

Social-democratul susține, de asemenea, că „nu a existat nicio întâlnire” între liderii PSD și PNL la Vila Lac, așa cum a apărut în spațiul public.

„Din ceea ce știu eu, această întâlnire nu a existat. Așa cum a zis și domnul președinte Ciolacu, domnul Cîțu spune lucruri trăsnite. Eu nu sunt la curent și nu cred că a fost vreo întâlnire la Vila Lac”, conchide Lucian Romașcanu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni dimineață, că PSD nu a negociat cu PNL pentru susținerea unui nou guvern și nu poate face acest lucru, deoarece liberalii au o decizie în acest sens, dar că social-democrații sunt obligați să discute cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. Ciolacu a spus că i-a transmis lui Nicolae Ciucă cele 10 priorități ale PSD pe care „eventual să le prindă în programul de guvernare”. Șeful social-democraților susține că România are nevoie de un guvern stabil, altfel „cel mai bine este să ne întoarcem la români”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *