PSnews

Ediția de București

Negoiță a zăpăcit tot sistemul. Firma de pază a consiliului local NU are licență EXCLUSIV

Facebook

Primarul sectorului 3 din Capuitală, pesedistul Robert Negoiță, pare să dea este cap orice record în materie de înființare de societăți sub tutela Consiliului Local (CL) Sector 3, care ajung să presteze în final alte activități deecât cele declarate.

Cel mai recent exemplu este cel al firmei Ordine și Protcție S3 SRL, care, conform unor surse din interiorul Consiliului Local se zbate într-o situație tragi-comică, dar care periclitează siguranța elevilor din școlile din zonă.

La începutul acestei luni, firma de pază aflată în subordinea Consiliului Local a adăugat un nou obiect de activitate: învățământ în domeniul sportiv și recreațional, fapt care îi va permită să gestioneze anumite spații din incinta școlilor din sector, așa cum ar fi sălile de sport.

Situiația i-a luat prin surprindere pe consilieri, care aușteptau ca firma înființată în primăvara acestui an să se dovedească mai degrabă interesată de asigurarea pazei în școlile și grădinițele din sector.

Chiar nu am înțeles ce anume a făcut să se ajungă la această modificare. expunerea de motive ne-a lăsat pe toți în ceață. Ni s-a spus doar că este necesară și… în rest tăcere.

Înțeleg că vor administra unele imobile și spații din incinta școlilor, dar mă așteptam să rezolve situația pazei din școli, nu să ajungă asta”, se declară șocată o persoană din Consiliul Local de sector.

În spate însă, stă un adevăr mult mai periculos. Luat de val, edilul PSD din Sectorul 3 a înființat firma, i-a stabilit organigrama, a reziliat contractele de pază pentru unitățile de învățământ și… a uitat să solicite IGPR licența pentru obiectul principal de activitate al firmei: activități de protecție și gardă.

Este o situație tragi-comică, dar nu prea ne vine să râdem. Într-adevăr, a cerut introducerea unui nou obiect de activitate pentru OP S3 SRL pentru a le putea da în administrare o sală de sport pe care să o închirieze ca să aibă venituri.

Partea dureroasă este că firma nu are licență pentru servicii de pază și protecție, iar primarul a reziliat toate contractele cu firmele care asigurau paza în școli. A trecut personalul de la OP S3 pe petsonal de mentenanță, pentru că nu îl poate înacadra pe post de personal de pază. E de râsul curcilor, oamenii aștia nu știu dacă au în sarcina paza la intrarea în șacolă, zugrăvirea zidurilor sau măturatul curții.

În momentul de față, doar 30% din șacolile din sector au paza asigurată, fie și prin acest artificiu. În rest, la afterschool-uri, la școlile cu program normal sau la grădinițe e debandadă. Intră cine vrea acolo, iar cadrele didactice sunt în pargul disperării. A făcut-o fără cap, asta e!”, spune un alt consilier local.

Primarul Robert negoiță și reprezentanții CA ai Ordine și Protecție S3 SRL nu au putu fi contactați pentru un punct de vedere referitor la situația care pune în pericol siguranța copiilor aflați la cursuri.

Consiliul Local Sector 3 a înființat în ultimii ani 11 firme, cu diverse obiecte de activitate, iar alte două au primit avizul Primăriei Municipiului București pentru constituire. O parte dintre acestea au fost înființate cu un obiect principal de activitate, care nu a mai apucat niciodată să fie pus în practică.

 

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi