Skip to content
Video

Negoiță, față-n față cu știrea momentului: ce se întâmplă de fapt între PSD și PNL în S3 EXCLUSIV

psnews.ro

Primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost luni invitatul celei mai recente ediții a interviurilor video PSnews.ro.

Politicianul – președintele organizației locale a Partidului Social Democrat – a fost confruntat cu cea mai recentă informație obținută de către PSnews.ro, potrivit căreia liderul Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, ar intenționa să îl demită pe fostul deputat Florin Alexe de la șefia PNL Sector 3, din cauza unor pretinse blaturi cu PSD-iștii locali.

DETALII AICI: UPDATE Orban dă asaltul la București: vrea să DECAPITEZE o organizație de sector EXCLUSIV SURSE

La rândul lui, Negoiță a negat vehement orice apropiere dintre roșii și galbeni. Dimpotrivă: edilul s-a plâns că există consilieri – fără să precizeze dacă sunt din PNL, USR sau PMP – care fac opoziție doar de dragul opoziției.

„Afaceri? Nu cunosc. Nu – chiar nu cunosc așa ceva. Ce se întâmplă în PNL, sincer, îmi scapă. Nu că nu mă interesează tot ce se întâmplă în Sectorul 3 și afectează activitatea primăriei (e normal să mă intereseze). De afaceri, sincer, nu cunosc deloc. Nu cred să existe.

Blat nu a existat niciodată. Blat nu facem noi. Să știți că noi facem lucrurile cât se poate de transparent și cât se poate de normale, logice, corecte… Chiar nu. Chiar nu! Și vă rog să fiți cu mare atenție: tot ce se adoptă în consiliul local… Ba chiar aș spune că am simțit oarecum tensiune din interiorul PNL-ului – inclusiv în consiliu – atunci când… Mă rog. Dar n-aș vrea să…” au fost primele cuvinte rostite de către Robert Negoiță.

La insistențele reporterului PSnews.ro legate de eventuale tensiuni între consilierii Sectorului 3, primarul a replicat: „Nu sunt foarte fericit atunci când se votează într-un fel (și anume: împotrivă) fără să existe niciun argument. OK: poate c-am greșit noi – votează împotrivă! De acord: de aceea e vot: să ne exprimăm opțiunea. Dar pot să știu și eu (că eu chiar vreau să îmbunătățesc) de ce e împotrivă? Ce am greșit? E-n neregulă ce propunem? A, doar așa, că vrem să fim împotrivă? Cred că avem obligația, totuși (într-o țară pe care ne-o dorim avansată, cu oameni civilizați și cu un anumit nivel de cultură, și capacități pe care eu sper în continuare că le avem) să avem o atitudine constructivă. N-avem niciun fel de problemă. Nu suntem perfecți – v-am spus mai devreme. Ni se întâmplă să greșim. Când greșim, sancționați-ne (mi se pare corect!) Dar când lucrurile se fac în regulă, să votezi împotrivă, doar așa, că așa trebuie să spui la partid, că ai votat împotrivă și că – uite – noi suntem împotriva primarului? Aceste «împotrivă» de cele mai multe ori împotriva cetățeanului. Or, aici chiar dânșii n-au nicio vină; doar aceea de a fi avut încredere să-i voteze și să ajungă în consiliu. Mă rog: nu vreau să spun nimic de rău față de niciun consilier sau partid politic din Sectorul 3. Avem discuții de fiecare dată – eu sunt o persoană foarte deschisă, și chiar sociabil și sincer și foarte pozitiv. Și încerc să fiu corect de fiecare dată. N-am cerut niciodată nefăcute, niciodată… Blat? Puteți să-mi spuneți mai exact ce înseamnă «blat»?”

Primarul PSD a dat exemplu de un consilier din opoziție care vorbise fără să cunoască subiectul.

„Haideți să vă spun o chestiune: mi-amintesc acum… Nu în ultima ședință; în ședința dinainte… Era vorba de un contract de închiriere cu o sală de sport către o societate comercială. Un consilier local, cu «samsarii ăștia care vin să folosească activele primăriei, investițiile primăriei, care nu vin decât să aibă beneficii și»… Am tăcut, l-am ascultat: «Stimate domn consilier, dar știți exact despre ce vorbim?» «Da: despre un contract». «Domn’e, asta este chiar societatea noastră – este societatea primăriei în proporție de 100% – nu există niciun interes privat». Care să fie blatul?

Da, e adevărat: directorii de școală nu au capacitate să gestioneze investițiile pe care noi le-am făcut. Au devenit niște chestiuni mari. La ora asta, avem o societate care gestionează inclusiv școlile în care dânșii își desfășoară activitatea, pentru că am ajuns la niște diferențe enorme cu costurile pe utilități de la o școală la alta, fără să reușească cineva să-mi justifice în vreun fel ce generează aceste diferențe enorme de la simplu la de 5-6-7 ori mai mult per elev. Și noi acum încercăm să găsim acele metode, în ideea în care să le dăm și confort elevilor, dar să scădem și costurile cu utilitățile, și costurile în general. Pentru că totuși (și nu e o chestiune de demagogie; este o realitate): cred că trebuie să fim atenți când discutăm de banii primăriei, de banii publici, să-ncercăm să îi gestionăm cât mai bine posibil. Vă asigur că nu doar cu PNL-ul, dar cu nimeni nu facem niciun blat. Nu avem de ce; nu suntem în situația să avem nevoie de așa ceva!” a încheiat Robert Negoiță.

Secvența este vizibilă mai jos, de la momentul 26:00 până la final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *