Skip to content
Politică

Negoiță nu e singur: primărie COMUNALĂ, mână-spartă la telefoane de lux DOCUMENT

phonearena.com

Edilul PSD al Sectorului 3 Robert Negoiță nu este singurul mână-spartă când vine vorba despre achiziția de telefoane mobile de ultimul răcnet: de data aceasta, vorbim despre o primărie COMUNALĂ – condusă, întâmplător, tot de către un social-democrat.

CITIȚI ȘI: Primăria lui Negoiță rupe tăcerea privind belșugul de iPhone-uri de la Protecția Copilului

Ne referim la Primăria Comunei Peștișani (județul Gorj), care l-a dat lumii pe Constantin Brâncuși, dar care dă acum prilej opiniei publice din România să se întrebe cât de bine administrată este respectiva instituție, din moment ce cheltuiește aproape 4.000 de euro + TVA pe aparate iPhone 7 și Galaxy S8 (cu alte cuvinte, cele mai nou-apărute sortimente de telefoane).

Dezvăluirea a fost făcută luni pe Facebook de către  juristul Cătălin Teniță – fondator al Zelist.ro (portal care monitorizează evoluția blogurilor din România) -, demersul fiind preluat de arhitectul Ștefan Crăciunoiu.

Redăm întâi ce a postat Cătălin Teniță (acesta atașând instantaneul de ecran cu dovada celor spuse, luată de pe e-licitatie.ro, site-ul SEAP):

„Am si eu doua intrebari:

1. Pentru posesorii de Iphone7.
Cati dintre voi au varianta de top – aia cu 256 GB?

2. Pentru posesorii de Samsung Galaxy.
Cati dintre voi au upgradat la S8 (disponibil in Romania din 21 aprilie 2017)

Primaria din Pestisani, Gorj (3732 locuitori – in scadere cu 500 de oameni fata de recensamantul anterior) se respecta. Si face lucrurile eficient (7 minute de la initiere la atribuire in SEAP).

Doua Iphone 7 de 256 GB + 3 Galaxy S8, achizitionate pe data de 2 mai 2017.

Aproape 4000 de euro + TVA.

Later edit: De comuna Pestisani tine si satul Hobita – unde s-a nascut Brancusi.

Later-later edit: Domnule Pigui Cosmin, in calitate de primar al comunei Pestisani, ne puteti da lamuriri cu privire la caracterul necesar al acestei achizitii?

—————————————————–
Update:

Stefan Craciunoiu s-a pierdut o ora din timpul sau pentru a suna (din Germania!) si a discuta situatia cu primarul in cauza.
Domnul Primar spune dezinvolt ca el vine din mediul privat si simte nevoia sa foloseasca tehnologie de ultima ora. Nu stie unde a ajuns roze-ul. Nu vede nimic gresit in chestia asta. Asadar o sa o mai faca.

Cu alte cuvinte, mergand pe teoria lui Dragnea: „daca legea permite noi decidem ce e oportun si ce nu este.”

—–
Dragilor, am vb cu domnul Primar. Mi-a spus că a achiziționat telefoanele (care n-au venit încă) și mi-a dat următoarea explicație: dânsul vine din mediul privat și știe cât de important este să folosești tehnologie de ultimă oră. Este chiar fan Apple, mai deține un Mac acasă și momentan telefoanele pe care le deține (un Apple și un Samsung tot de ultimă generație) au ecranele sparte. A mai spus că i se pare normal să cumpere astfel de device-uri deoarece a discutat și cu alți primari și toți folosesc tot astfel de terminale de ultimă generație.
Când i-am spus că nu mi se pare normal și mi se pare chiar o nesimțire ca o primărie de comună să facă astfel de achiziții a zis că un pic am dreptate și că mă înțelege (eu am dedus că dacă legea permite, se poate…). După asta a spus că a depus câteva proiecte foarte importante pentru comunitate și că va aduce foarte mulți bani în comună. I-am spus că sunt lucruri mult mai importante de făcut, că oamenii pleacă din comună la muncă în alte țări, că nu este canalizare și apă nicăieri. Mi-a spus că știe și că va face un afters chool și un centru pentru bătrâni, toate pe fonduri europene. I-am spus că fostul primar a ajuns la pușcărie pentru că a făcut ilegalități. El mi-a răspuns că știe dar că cel dinaintea lui a fost prea lacom.
I-am spus că știu comuna de peste 20 de ani și că nu s-a schimbat prea mult, mi-a răspuns că el va face. Am încercat să îi spun că el trebuie să fie un exemplu pozitiv pentru cetățeni și că nu este bine deloc să chestuiască astfel banul public. I-am spus multe întrebări, mi-a răspuns prea puțin…

Concluzia: am pierdut o oră de muncă, bani că am sunat din Germania și energie. Mai mult mi-am stricat și dispoziția, aflând că nu pot face nimic mai mult…

Voi ce ziceți?

PS: Iphonul ălă roz era probabil pentru doamna contabilă sau oricum o doamnă de acolo, el nu știe exact că nu a făcut el comanda și se pare că fiecare și-a ales ce a dorit.

O zi minunată vă doresc!!!”

Fotografia postată de Catalin Tenita.

De asemenea, iată amănuntele oferite tot pe Facebook de către Ștefan Crăciunoiu, care devoalează (tot cu ajutorul SEAP) faptul că Primăria Peștișani se lăfăie nu doar în achiziția unor telefoane de lux, ci și în plata unor materiale de promovare în televiziunea locală TV SUD:

„A circulat azi vestea cu Iphonurile din Peștișani și am sunat să vb cu domnul primar. Rezumatul discuției cu dânsul:

Mi-a spus că a achiziționat telefoanele (care n-au venit încă) și mi-a dat următoarea explicație: dânsul vine din mediul privat și știe cât de important este să folosești tehnologie de ultimă oră. Este chiar fan Apple, mai deține un Mac acasă și momentan telefoanele pe care le deține (un Apple și un Samsung tot de ultimă generație) au ecranele sparte. A mai spus că i se pare normal să cumpere astfel de device-uri deoarece a discutat și cu alți primari și toți folosesc astfel de terminale de ultimă generație.
Când i-am spus că nu mi se pare normal și mi se pare chiar o nesimțire ca o primărie de comună să facă astfel de achiziții a zis că un pic am dreptate și că mă înțelege (eu am dedus că dacă legea permite, se poate…). După asta a spus că a depus câteva proiecte foarte importante pentru comunitate și că va aduce foarte mulți bani în comună. I-am spus că sunt lucruri mult mai importante de făcut, că oamenii pleacă din comună la muncă în alte țări, că nu este canalizare și apă nicăieri. Mi-a spus că știe și că va face un after school și un centru pentru bătrâni, toate pe fonduri europene. I-am spus că fostul primar a ajuns la pușcărie pentru că a făcut ilegalități. El mi-a răspuns că știe dar că cel dinaintea lui a fost prea lacom.
I-am spus că știu comuna de peste 20 de ani și că nu s-a schimbat prea mult, mi-a răspuns că el va face. Am încercat să îi spun că el trebuie să fie un exemplu pozitiv pentru cetățeni și că nu este bine deloc să chestuiască astfel banul public. I-am spus multe întrebări, mi-a răspuns prea puțin…

Concluzia: am pierdut o oră de muncă, bani că am sunat din Germania și energie. Mai mult mi-am stricat și dispoziția, aflând că nu pot face nimic mai mult…

Voi ce ziceți?

PS: Iphonul ălă roz era probabil pentru doamna contabilă sau oricum o doamnă de acolo, el nu știe exact că nu a făcut el comanda și se pare că fiecare și-a ales ce a dorit.

O zi minunată vă doresc!!!

PS: atașez și o listă cu cheltuielile din luna mai că să vedeți și voi cum se cheltuiește banul public. Nu am mers mai în urmă sau să văd cine sunt firmele/asociații la care merg comenzile de proiectare. Sau frecvența cu care se fac astfel de achiziții. Ce se poate observa cu ochiul liber e că banul public se duce pe mizerii (publicitate, spectacole, telefoane, apariții TV, produse birou etc.). Nimic pentru cetățeni…”

Fotografia postată de Stefan Craciunoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *