Skip to content
Politică

Negrescu: Dezvoltarea relaţiei cu Republica Moldova, o prioritate de prim rang pentru România

Dezvoltarea relaţiei cu Republica Moldova este o prioritate de prim rang pentru Guvernul României şi un subiect asupra căruia există un larg consens la nivelul întregii societăţi româneşti, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, care a efectuat vineri o vizită în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al MAE, în cadrul vizitei desfăşurate în contextul intensificării contactelor politico-diplomatice dintre cele două ţări, Victor Negrescu a avut întrevederi cu premierul moldovean Pavel Filip, cu viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, cu Daniela Morari, vice-ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, respectiv cu Valeriu Ghileţchi, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova.

În cadrul discuţiilor, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat importanţa prioritară pe care ţara noastră o acordă dezvoltării relaţiei cu Republica Moldova, reiterând angajamentul ferm al României pentru sprijinirea parcursului european al acestei ţări, în baza procesului de reforme şi a priorităţilor asumate în contextul implementării Acordului de Asociere dintre R. Moldova şi UE.

„Dezvoltarea relaţiei cu Republica Moldova este o prioritate de prim rang pentru Guvernul României şi un subiect asupra căruia există un larg consens la nivelul întregii societăţi româneşti. Din această perspectivă, România va continua susţinerea fermă şi consecventă pe calea reformelor şi a integrării europene, în consens cu aspiraţiile cetăţenilor acestei ţări”, a declarat Victor Negrescu, citat în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *