Skip to content
Video

Negrescu, la momentul adevărului: Tudose vs Dăncilă, Congresul PSD și ce ne așteaptă în noiembrie EXCLUSIV

youtube.com

Ediția de vineri a interviurilor video PSnews.ro l-a avut ca invitat pe Victor Negrescu, ministrul delegat al Afacerilor Europene.

Guvernantul a vorbit despre cele mai importante proiecte pe care le-a început până acum și mai ales pe care le-a continuat, având în vedere că a rezistat în funcție în ciuda schimbării cabinetului Mihai Tudose cu executivul Viorica Dăncilă.

Pe lângă pregătirea preluării de către România în 2019 a șefiei Consiliului UE, Victor Negrescu a evidențiat succesul demersului pentru ca țara noastră să obțină, începând cu luna noiembrie 2018, președinția Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. În legătură cu președinția Consiliului UE, Negrescu a pledat pentru un consens politic, arătând că actuala guvernare dialoghează în acest sens atât cu Parlamentul, cât și cu Palatul Cotroceni.

Cred că pe fiecare subiect am reușit să aduc câte ceva, dar sunt cel mai mândru de faptul că în primul mandat am reușit să obținem președinția Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. România va prelua, în noiembrie anul acesta, timp de un an, președinția acestei Strategii. Anul trecut am candidat – a fost o inițiativă pe care am avut-o la nivelul ministerului pe care îl coordonez și iată că vom avea acest moment important pentru țară și vom putea promova această strategie pe perioada președinției noastre. Și e un rezultat palpabil.

Evident, aș putea să menționez și altele. Anul acesta, sub îndrumarea doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, cred că am reușit să intensificăm efortul logistic, organizatoric pentru pregătirea președinției Consiliului Uniunii Europene. Lucrurile se mișcă, fiecare ministru este conștient de responsabilitățile care îi revin și cred că vom reuși în perioada următoare să construim acest moment, pentru a fi cu toții mândri. Eu am promovat încă de la început și promovez încă și acum (și doamna prim-ministru susține – și îi mulțumesc în acest sens) ideea unui consens național pentru acest moment al președinției. Avem nevoie măcar o dată să fim cu toții uniți. Noi purtăm un dialog atât cu reprezentanții Parlamentului, cât și cu Administrația Prezidențială, pentru a ne asigura că într-adevăr cu toții lucrăm în această direcție. Pentru că, în definitiv, dacă vom avea de câștigat, România va avea de câștigat. Dacă nu va ieși bine, România va avea de pierdut, dincolo de micile dispute care uneori ne separă. Pentru că avem – cum e normal – viziuni politice diferite pe anumite spețe”, a detaliat Negrescu.

Solicitat să precizeze diferențele dintre guvernarea lui Mihai Tudose și cea a Vioricăi Dăncilă, Victor Negrescu a afirmat că primul cerea rezultate rapide (având în vedere contextul dificil în care ajunsese la putere), în timp ce actuala șefă de la Palatul Victoria este „calmă” și „constructivă”, cu perspective europene.

„Domnul Tudose se baza mult pe o raportare directă, discuții foarte pragmatice, raportate la nevoia de rezultate rapide. Guvernul anterior a preluat guvernarea într-un moment un pic mai nefericit și a trebuit să ducă lucrurile înainte și cred că și-a atins obiectivul. Astăzi avem perspective pozitive de viitor: avem un prim-ministru calm, foarte constructiv, cu proiecte de viitor, care înțelege foarte bine dimensiunea europeană și care sprijină tot ceea ce înseamnă parcursul nostru în plan internațional. (…) În ultimele două luni, sub îndrumarea dânsei (a Vioricăi Dăncilă – n.r.), am reușit să împingem înainte foarte multe dosare importante pe componenta europeană”, a detaliat demnitarul PSD-ist.

Vedeți mai jos, de la momentul 18:01 până la final, cum argumentează Victor Negrescu renunțarea la candidatura pentru un nou mandat de vicepreședinte al PSD, care este motivul pentru care el continuă să fie asimilat acestei funcții în interiorul Partidului Social Democrat, precum și ce grupare de peste 10.000 de membri conduce în interiorul formațiunii politice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *