Skip to content
Politică

Negrescu le dă speranțe tinerilor români din străinătate privind revenirea în țară

hotnews.ro

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu le dă speranțe tinerilor români din străinătate în ceea ce privește revenirea acestora în țară.

Într-un mesaj postat luni pe Facebook, Negrescu vrea să combată prejudecata potrivit căreia întoarcerea unui tânăr în România înseamnă un pas înapoi. Concret: eurodeputatul susține că un astfel de gest reprezintă „un demers constructiv pentru cariera lor profesională, dar și pentru tot ceea ce înseamnă proiect personal”.

„Sunt de părere că trebuie să facem mai multe pentru a-i readuce în țară pe tinerii români care trăiesc peste hotare. Aceștia așteaptă din partea țării să le deschidem ușa, să discutăm cu ei, să le propunem măsuri concrete pentru a reveni în țară și, mai mult decât atât, trebuie să schimbăm percepția. Pentru că, de foarte multe ori când un român sau un tânăr român decide să se întoarcă în țară, acest lucru este privit ca un pas înapoi. Noi trebuie să explicăm, atât în România, cât și tinerilor care trăiesc peste hotare, că venirea în țară este un demers pozitiv. Un demers constructiv pentru cariera lor profesională, dar și pentru tot ceea ce înseamnă proiect personal.

Eu sunt unul dintre acești tineri care s-au întors în țară după aproape nouă ani petrecuți peste hotare. Am făcut acest demers deoarece cred sincer că există foarte multe oportunități în România. Și nu vă ascund că atunci când merg pe străzi în România de foarte multe ori remarc lucruri care se pot face, lucruri care pot fi îmbunătățite. Și acest lucru mă stimulează în calitate de tânăr care, cred, are o fire antreprenorială”, detaliază Victor Negrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *