Negrescu solicită partenerilor europeni continuarea eforturilor pentru aderarea completă a României la spaţiul Schengen

Victor Negrescu
Sursa foto: Facebook / Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu susține că începând cu luna martie, principala victorie a României constă în faptul că devine parte în procesul decizional al spaţiului Schengen, fiind solicitat totodată continuarea sprijinului european pentru aderarea completă la spațiul de liberă circulație.

Victor Negrescu, chestor al Parlamentului European, a subliniat în plenul legislativului european faptul că principala victorie a României începând cu luna martie este intrarea în procesul decizional al spaţiului Schengen, se arată într-un comunicat al PSD.

Fiind parte din procesul decizional al zonei de liberă circulaţie, România intră astfel într-un proces ireversibil de aderare la spaţiul Schengen. Solicit partenerilor europeni continuarea eforturilor comune pentru ca aderarea totală a României la spaţiul Schengen să fie realizată, conform celor agreate, în cel mai scurt timp” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Eurodeputatul PSD în Parlamentul European a evidenţiat în plenul legislativului european avantajele avute în acest stadiu al aderării la zona de liberă circulaţie, arătând că ţara noastră nu este singurul stat care parcurge un astfel de proces în două etape.

După 13 ani de aşteptare, aderarea efectivă la spaţiul Schengen a României va începe în luna martie a acestui an. Procesul va demara mai întâi cu căile aeriene şi maritime, precum şi cu mecanismele consulare. Practic, începând cu luna martie, vom putea călători cu avionul fără ca documentele de identitate să fie controlate, mărfurile vor putea circula pe căile maritime fără filtre suplimentare, şi România urmează să emită vize Schengen. Italia, Austria şi Grecia au intrat şi ele tot în două etape”, a explicat Victor Negrescu, potrivit comunicatului de presă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: