Skip to content
Politică

Negrescu vrea consens în Parlamentul României pentru independența energetică

proalba.ro

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu vrea consens în Parlamentul României între putere și opoziție pentru ca aleșii autohtoni să facă un pas în plus spre independența energetică a țării.

Ideea a fost exprimată într-un status postat miercuri pe Facebook, unde Negrescu a vorbit despre cel mai recent demers pe care l-a întreprins la Bruxelles în legătură cu acest subiect.

„Bucuros că l-am avut alături de mine pe Vicepreședintele Comisiei Europene responsabil de Uniunea energetică, Marko Sefcovic, la evenimentul #RomanianEnergyDay2017 pe care l-am organizat împreună cu Centrul Român al Energiei în Parlamentul European.

Politica energetică este esențială pentru economia și societatea europeană și românească. Pentru a elabora o strategie coerentă trebuie să integrăm mai multe variabile precum securitatea energetică, problema consumatorilor vulnerabili, efectele climatice, costurile energiei, impactul digitalizării sau nevoia de finanțare.

Pentru ca viziunea României să se impună la Bruxelles este nevoie să organizăm astfel de evenimente, să elaborăm o strategie de promovare a intereselor noastre, să consolidăm relația cu partenerii regionali și internaționali dar mai ales trebuie să avem obiective asumate de toți actorii naționali asumați într-un pact național pentru energie.

Sunt convins că ne putem baza pe sprijinul majorității parlamentare, al executivului și inclusiv al opoziției în orice demers pozitiv pentru România pentru că de strategia noastră energetică depinde securitatea cetățenilor pe care îi reprezentăm, a transmis Victor Negrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *