PSnews

Ultima Oră

Negrițoiu șochează: Prefer să ies scos de politicieni decât de DNA!

adevarulfinanciar.ro

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, în cursul zilei de miercuri, a făcut o serie de afirmații șocante.

Astfel, acesta a declarat că va acţiona pe orice cale pentru a demonstra că o revocare a sa din funcţie este ilegală. Mai mult, Negrițoiu a precizat însă că nu crede că săptămâna viitoare va mai fi la conducerea instituţiei.

„Orice hotărâre se va lua şi nu am nicio îndoială că se va lua este ilegală şi contestabilă. Dacă cineva ar contesta-o la Curtea Constituţională sunt convins că la o asemenea hotărâre nemotivată ar fi informat. De altfel, nici nu ar fi prima. Toate hotărârile fostelor Comisii ale Parlamentului şi ale Parlamentului în legătură cu structura şi membrii Consiliului ASF-ului, care au fost sesizate la Curtea Constituţională, au fost infirmate. Sunt altele care nu au fost sesizate la Curtea Constituţională şi funcţionează bine mersi. Au mai fost asemenea situaţii. Nu m-ar mira ca nici în cazul meu să nu fie sesizată Curtea Constituţională şi hotărârea să rămână valabilă”, a spus Negriţoiu, citat de Agerpres.

„Nici astăzi nu înţeleg şi nu mi s-a adus la cunoştinţă care sunt motivele revocării. Nu am avut nicio discuţie cu nicio comisie, cu niciun preşedinte de Cameră sau altceva ca să înţeleg ce mi se reproşează şi de ce sunt revocat. Doi. Am zis-o şi anul trecut şi o repet şi o spun şi acum, procedura de revocare mi se pare mai aşa, din Balta Brăilei, chiar nu respectă legea. Sunt câteva lucruri năstruşnice totuşi în această piaţă. Patronatele organizează mitinguri în locul sindicatelor, service-urile cer tarife mai mari la prime mai mici, iar politicienii nu-şi respectă propriile legi. Legea spune în mod clar în ce condiţii pot să fie revocaţi membrii consiliului. Şi spune că numai în acele condiţii care sunt la articolul 9 şi care spune că numai potrivit procedurii”, a mai spus șeful ASF.

Prefer să ies scos de politicieni decât să ies scos de DNA. Alternativa, dacă nu făceam asta, era să mă scoată ceilalţi. Aşa mă duc liniştit. Mi-am făcut treaba”, a declarat Negriţoiu.

Revocarea lui Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte ASF ar putea fi discutată și votată joi, în Parlament.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi