Negruţiu: Pentru câteva ore PSD şi-a arătat faţa antidemocratică şi violentă

sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

În momentul în care situaţia din jurul lucrărilor de la planşeul Pasajului Unirea risca să degenereze, preşedintele PSD Marcel Ciolacu s-ar fi speriat şi ar fi „comandat” retragerea „trupelor” şi „arsenalului” din centrul Capitalei, susţine jurnalistul Florin Negruţiu într-un text în Republica.

Mai mult, jurnalistul afirmă că în seara de luni, PSD şi-a arătat pentru câteva orefaţa antidemocratică şi violentă, faţa de mineriade şi de 10 august.

„Ciolacu s-a speriat. „Avem nevoie de liniște, oameni buni!”
La loc comanda! Primarul Băluță a fost retras azi noapte de Marcel Ciolacu din Piața Unirii, după ce situația începuse să se dezvolte necontrolat și periculos pentru PSD. I s-a dat și un motiv înalt: cedează ca să nu mai fie răniți oameni, după ce doi angajați ai Primăriei sectorului 4 au ajuns la spital în urma „războiului” cu Nicușor Dan. „Suntem alături de colegii răniți și familiile lor”, a transmis Băluță pe Facebook.

Pentru câteva ore, PSD și-a arătat aseară fața antidemocratică și violentă, fața de mineriade și de 10 august, pe care Marcel Ciolacu și consultanții săi au încercat cu dibăcie și cu mare succes să o țină ascunsă de public. Bazându-se pe mintea scurtă a alegătorilor, PSD s-a prezentat anul acesta ca un teddy bear pașnic, care aduce lapte, miere și pensii peste țară. Pentru câteva ore, măștile au căzut și s-a văzut ferocitatea partidului care trece cu șenilele peste legi și oameni, au reapărut cefele late ale „sportivilor” de partid și prestatorii de linșaje mediatice.

E exact ceea ce Marcel Ciolacu nu avea nevoie acum, când este atât de aproape de scopul său de-o viață: Președinția României. După ce s-a chinuit atât de mult să adoarmă electoratul antiPSD, Ciolacu a văzut cum „războiul” cu Nicușor Dan – singura opoziție reală pe care Partidul o mai are acum în România – riscă să fie alarma care trezește alegătorii anti. S-a temut de îndemnurile la ieșit în stradă de pe rețelele sociale, care începuseră să apară aseară, așadar a oprit tancul PSD și a retras trupele Partidului în cazarmă.

Așadar, la miezul nopții s-a așternut liniștea peste țară… O liniște iliesciană, ca o primă pagină albă din Adevărul anilor 90: „Avem nevoie de liniște, oameni buni!” Partidul mai are nevoie de câteva săptămâni de liniște până când va cuceri toată puterea în România”, a scris Negruţiu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: