Skip to content
Politică

Negulescu „Portocală”, înghesuit chiar de foștii colegi: DNA îl bănuiește de MINCIUNĂ

mediafax.ro

Procurorul suspendat Mircea Negulescu „Portocală” se vede înghesuit chiar de către foștii colegi. Vedeți mai jos de ce Direcția Națională Anticorupție (DNA) îl bănuiește de minciună.

Luni dimineață, la ICCJ s-a înregistrat o bombă în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiță este cercetat alături de diverși procurori și polițiști: Mircea Negulescu va fi reaudiat de instanța supremă. Cererea a venit din partea DNA, care-l suspectează pe „Portocală” de mărturie mincinoasă, potrivit unor surse citate de EVZ.ro.

În septembrie 2017, tot Evenimentul Zilei relata cum, potrivit document al DNA, era scoasă la lumină o manevră a lui Mircea Negulescu. Este vorba despre un proces verbal din 29 februarie 2016 încheiat de un ofițer care, în baza unei ordonanțe a procurorului, a ridicat mai multe documente dintr-un dosar înregistrat în anul 2014 și le-a mutat în altul, înregistrat în anul 2015. Dosarul 308/P/2015 unde au ajuns documentele originale din dosarul 150/P/2014 este cel prin care a fost trimis în judecată fostul deputat Sebastian Ghiță, alături de Aurelian Mihăilă (ex-procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti), Liviu Tudose (fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti), Viorel Dosaru (ex-secretar de stat în MAI și şef al IPJ Prahova), precum şi Constantin Ispas (fost şef al DGA Ploiești).

Cercetările în cazul lui Saghel și Ispas, anchetați de DNA alături de fostul adjunct al IPJ Prahova, Adrian Rădulescu și fostul șef al Poliției Locale, Cristinel Toader, au fost începute tot de Mircea Negulescu, zis „Portocală”, pe vremea când era procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, conform declarațiilor date de fostul ofițer SRI Daniel Florea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *