Skip to content
Juridic Politică

Neînțelegeri între parlamentari și Avocatul Poporului. MOTIVUL pentru care Victor Ciorbea vrea un buget mai mare

comisarul.ro

Șeful instituției, Victor Ciorbea, a cerut, luni, în ședința comisiilor parlamentare să se majoreze bugetul la capitolul cheltuieli de personal. Însă, nu i-a convins, luni, pe parlamentarii din comisiile juridice să majoreze bugetul ”Avocatului Poporului” pe 2019 , acesta plângându-se că este atacat că nu are „activitate mai intensă” în condițiile în care nu are banii necesari să facă angajări.

Victor Ciorbea a spus că nu se vor putea completa posturile pentru secția de contencios constituțional, dacă instituția pe care o reprezintă nu va avea un buget mai mare.

Pe legea actuală, nu pe cea care va intra in vigoare cu 15 posturi in plus, avem 19 posturi vacante care necesita o finantare de 1.700.000 de lei. In legea de modificare mai sunt alte 15 posturi intre care 5 pentru contencios constitutional”, a spus Ciorbea în Parlament.

Spuneti ca de ce nu avem o activitate mai intensă”, s-a mai plâns Ciorbea.

Potrivit propunerii de buget trimise de Guvern în Parlament, Avocatul Poporului primește cu 32% mai mulți bani decât execuția bugetară pe 2018.

 Avocatul Poporului a fost criticat, în repetate rânduri, în ultimii doi ani de zile, că nu a atacat la CCR o serie de ordonanțe de urgență ale Guvernului.Analiza unui asemenea demers se face prin secția de contencios constituțional, unde Ciorbea a spus că nu va avea bani de salarii.

Secția pentru contencios constituțional a Avocatului Poporului este cea care poate sesiza direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a legilor şi ordonanţelor.

1 comentariu la “Neînțelegeri între parlamentari și Avocatul Poporului. MOTIVUL pentru care Victor Ciorbea vrea un buget mai mare

  1. Ce să primească?Bani!Nu primește nimeni bani pentru somn.Poporul nu mai voiește să plătească !Aratati-ne aspectele prin care demonstrați că va meritați funcțiile și salariile și că susțineți doleanțele poporului?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *