Skip to content
Politică

Neliniște la Bruxelles. Oprea, tras la răspundere privind acuzațiile de plagiat

Neliniște la Bruxelles. Oprea, tras la răspundere privind acuzațiile de plagiat

Un cunoscut europarlamentar îi solicita premierului interimar, Gabriel Oprea, explicații suplimentare privind recentele acuzații de plagiat care i s-au adus primului ministru.

Astfel, Cristian Preda consideră ca sunt necesare explicații suplimentare celor oferite deja în comunicat, iar în caz contrar, „dacă nu e în stare să răspundă în detaliu acuzațiilor aduse, ar trebui să plece din viața publică în 24 de ore”.

După prezentarea publică a probelor referitoare la plagierea tezei sale de doctorat, G. Oprea trebuie să ofere niște explicații. Ceea ce a spus înainte ca publicul să afle tehnicile folosite pentru a umple 247 de pagini – și anume că e vorba despre o încercare de denigrare – e cu totul insuficient. Dacă nu e în stare să răspundă în detaliu acuzațiilor aduse, ar trebui să plece din viața publică în 24 de ore.”, a scris Preda pe Facebook.

Gabriel Oprea si-a sustinut teza de doctorat cu titlul „Procedura plangerii prealabile” sub coordonarea profesorului universitar dr. Ion Neagu. Atipic pentru o cercetare stiintifica de largi dimensiuni, cum este o lucrare de doctorat, studiul semnat de Oprea are doar 24 de lucrari incluse in bibliografie, multe dintre ele fiind citate cel mult o data. Potrivit normelor academice, citarea unui autor se face prin utilizarea ghilimelelor, insotite de trimiteri catre referintele bibliografice de unde s-a facut preluarea. In teza lui Gabriel Oprea, care are 247 de pagini, ghilimelele nu sunt folosite nici macar o singura data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *