Skip to content
Politică

Nelu Barbu, răspuns pentru ONG-ista care vrea să boicoteze B1: Gândiți urât, doamnă!

revistatango.ro

Jurnalistul Nelu Barbu de la B1 TV îi răspunde ONG-istei care le cere publicitarilor să boicoteze televiziunea amintită, persoana fiind nemulțumită pentru felul în care au fost prezentate protestele de duminică seară împotriva PSD.

Într-un mesaj postat miercuri pe Facebook, realizatorul TV îi reproșează Ralucăi Feher (de la organizația non-guvernamentală Frontline Club Bucharest) că „gândește urât” și „acționează mârșav”.

CITIȚI ȘI: Ciutacu se dezlănțuie împotriva ONG-iștilor care vor închiderea RTV, A3 și B1

Redăm mai jos textul integral al scrisorii deschise publicate de către Nelu Barbu:

„Doamna Raluca Feher, preşedintele ONG Frontline Club Bucharest, trimite o scrisoare deschisă agenţiilor de publicitate, media şi PR prin care îndeamnă la boicotul „celor trei televiziuni mincinoase.” Iar pe clienții respectivelor agenţii îi îndeamnă „sa scoata din planul media cele trei televiziuni”. Cele 3 televiziuni sunt: RTV, A3 şi B1TV.

Doamna Raluca Feher este scriitoare şi se prezintă aşa pe catchy.ro:

Femeie de sex incert, aproape 40 de ani, 22 de ani de tras la jug și nu tu carte de muncă. Fată bătrână, fără copii, apartament, credit, mașină. Nu sunt ortodoxă, nu sunt nici unguroaică, nici româncă, numele meu nu se citește Fejar și nici Zaher. Pasiuni: lectură și vinul de bună calitate. Cînd nu scriu reclame, broșuri și mailuri pline de call to action, umblu prin lume. Cum ar spune bunică-mea de 88 de ani, mă duc să mă încur. Am scris o carte, se cheamă ”America dezgolită de la brâu în jos”. Asta cînd m-am încurat prin America de Sud. Vă invit să o citiți, să mă îmbogățiți și să am, astfel, bani să mă încur în continuare. Mulțumesc.

Îi transmit următorul mesaj public:

Stimată doamnă Feher,
Vă scrie un bărbat de 35 de ani, plătitior de taxe şi pe carte de muncă de 15 ani. Bărbat frumos şi tânăr, psihic şi fizic, aproape însurat, cu un apartament în proprietate cumpărat cu credit pe 28 de ani şi cu o maşină de 15 ani. Ortodox şi cu credinţă în Bine, român autentic, cu rădăcini ţărăneşti din sud şi boiereşti din est, numele Barbu vine de la un străstrăstrăbunic cu pilozitate facială excesivă, probabil. Sunt pasionat de creșterea porumbeilor voiajori. Nu prea îmi plac călătoriile, dar îmi plac oamenii buni care gândesc frumos și care sunt corecți. Am învățat de la bunica, Dumnezeu să o ierte, care spunea: „Mamă, tu să fii bun și iertător și corect, chiar dacă alții sunt incorecți cu tine.” N-am scris cărți, nici nu cred că am prea mult talent pentru asta, dar nu exclud să mă lovească la un moment dat. Nu vreau să mă îmbogățească nimeni, vreau să câștig mai bine să le pot oferi viitorilor copii o educație bună și să îi fac să gândească așa cum m-au învățat pe mine bunica și părinții, frumos și corect despre oameni, adică. Fără ură și etichete.

Ce voiam să vă spun,

Gândiți urât, doamnă! Și acționați mârșav în încercarea de a generaliza ideile și acțiunile unora, pentru a le da mai multă importanță, probabil, astfel încât și ideile dumneavoastră, contrare lor, să aibă mai multă greutate. Duceți lucrurile prea departe, instigați la tăierea unor fonduri obținute în baza unor contracte legale. Vedeți dumneavoastră, eu nu o să refuz niciodată în emisiunea pe care o realizez prezentarea imaginilor de la protestul spontan pe care îl pregătiți de o săptămână pentru duminica viitoare, pentru că publicul are dreptul să audă toate opiniile, bune sau rele. El, publicul, va cerne singur ce e adevărat și ce nu e despre toate informațiile publice. Nici nu pot să fac publice doar opiniile dumneavoastră, pentru că nu e corect.

În încheiere, vreau să subliniez un lucru: Nu vă cunosc și nici nu îmi doresc, îi cunosc însă pe mulți dintre colegii mei de breaslă care v-au validat prin apreciere și distribuire demersul incorect din punctul meu de vedere. Și mi se pare și mai lipsit de corectitudine ce fac ei, în condițiile în care multe dintre anchetele lor au făcut subiectul emisiunilor mele, unii dintre ei au fost angajați ai cel puțin uneia dintre redacțiile pe care dumneavoastră le doriți închise. Și ei și dumneavoastră spuneți că vă luptați pentru o societate corectă. Și pentru că v-ați luat această etichetă, vă întreb pe toți: E corect ce faceți?

Nelu Barbu”

1 comentariu la “Nelu Barbu, răspuns pentru ONG-ista care vrea să boicoteze B1: Gândiți urât, doamnă!

  1. De unde o fi aceasta fiinta, raluca si nu stiu cum, din luna? Nu cred, luna este frumoasa si ne lumineaza! Sigur este din iadul lui scaraotzki!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *