Skip to content
Societate

Nelu Tătaru: Am apropiat valul unu de valul doi. Suntem într-o fază de stabilizare a numărului de cazuri

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, , a declarat vineri că se observă o stabilizare a numărului de cazuri noi de COVID-19 pe teritoriul țării noastre. Cu toate acestea, ministrul a avertizat asupra situației grave din secțiile de Terapie Intensivă, care aproape au atins pragul maxim al capacității paturilor.

Noi am apropiat valul unu de valul doi. Suntem într-o fază de stabilizare a numărului de cazuri la maxim la 9.000 – 10.000, după cum am văzut în ultima săptămână. În același timp, suntem și în faza în care gestionăm cazurile care ajung în Terapie Intensivă. Acestea sunt cazurile care au apărut, să spunem, ca și cazuri noi în urmă cu 10 – 14 zile și s-au agravat”, a precizat ministrul Sănătății.

Pe tot parcursul acestei pandemii, am avut momente în care fiind ocupate paturile de terapie intensivă din București, le-am dirijat către teritoriu sau județele limitrofe, acolo unde erau locuri. Terapia Intensivă este o secție unde e o dinamică continuă”, a concluzionat Tătaru.

Miercuri, ministrul anunța creșterea capacității de tratare din secțiile ATI, în contextul numărului mare de cazuri de COVID-19. „În ultimele trei zile am făcut evaluare la nivel național și în București a situației evoluției pandemiei și am căutat suplimentarea paturilor de ATI la nivel național și în București.

Astăzi am introdus în Ordinul 555 / 2020 încă 24 de spitale, în totalitate sau doar cu de ATI, urmând, în 7 până la 21 de zile, să operaționalizăm 280 de paturi de ATI. După evaluarea fiecărui spațiu în parte, vom face și avem în evaluare și necesarul de doatre și personal, pentru a face aceste paturi operaționale”, a explicat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *