Skip to content
Sănătate

Nelu Tătaru anunţă un posibil al patrulea val al pandemiei. Ce l-ar putea declanşa

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a vorbit marți seară despre motivul care ar putea declanșa al patrulea val al pandemiei de COVID-19: mobilitatea crescută a cetățenilor. Totodată, medicul a explicat că în acest moment suntem în vârful valului trei.

În acest moment este o concurență între vaccinare și boală. Sfatul meu pentru ca oamenii să se vaccineze ar fi ca dacă vrem să ajungem la o viață cvasi-normală, trebuie să ne vaccinăm. Lumea trebuie să se vaccineze. Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, dar stați să ieșim din valul trei. Suntem în vârf.

" "
" "

Noi, specialiștii, urmăream cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele. Aceste patru barometre sunt cele care ne spun unde ne aflăm. Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară. Spre exemplu, nu școală propriu zisă e cea problematică, ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți, etc…”, a spus fostul ministru al Sănătății, potrivit gandul.ro.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că, în ultima zi, au fost vaccinate 76.590 de persoane, fiind înregistrate 119 reacții adverse. De la debutul campaniei de imunizare au fost vaccinate 2.372.655 de persoane, numărul reacțiilor adverse raportate fiind de 12.357.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *