Skip to content
Coronavirus

Nelu Tătaru, despre evoluția numărului de cazuri COVID-19: Va fi o scădere de la o săptămână la alta, dar nu am scăpat de pericol

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se aşteaptă la scăderea numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dar aceasta nu va fi una rapidă, ci treptată, de la o săptămână la alta. Tinerii sub 19 ani reprezintă un procent mic din totalul îmbolnăvirilor. Potrivit ministrului, pe 7 septembrie se va face o evaluare epidemiologică referitoare la condiţiile începerii noului an şcolar.

Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri. Nu foarte rapidă, dar va fi o scădere de la o săptămână la alta. Am simţit acest lucru în ultimele două săptămâni, dar nu am scăpat de pericol. Condiţiile rămân aceleaşi, nu în spital se tranşează această pandemie„, a declarat Nelu Tătaru joi, la Digi24.

El a mai spus că în jur 150 – 170 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt ventilaţi mecanic. „Avem în acest moment în jur de 1.050 de paturi de terapie intensivă COVID complet utilate, dedicate patologiei COVID. Avem până în 500 de cazuri zilnic aflate în această terapie intensivă şi până în 150 – 170 de cazuri care necesită ventilaţie mecanică invazivă„, a mai explicat ministrul.

Peste 5.000 de cazuri de coronavirus la tineri până în 19 ani

Ministrul Nelu Tătaru a mai precizat că, din cei peste 83.000 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, 5.105 au vârste până în 19 ani. „În această perioadă, prima perioadă pandemică, din cei peste 83.000 de pacienţi sau români infectaţi, 5.105 sunt copii până la 19 ani. Dintre aceştia 1.978 sunt până la vârsta de 9 ani, iar 3.127 de la 10 la 19 ani„, a mai afirmat Tătaru.

Potrivit acestuia, copiii sunt purtători şi transmiţători ai noului coronavirus. „7 septembrie va fi data când vom face evaluarea epidemiologică pentru a o putea raporta autorităţilor locale, DSP-urilor şi inspectoratelor şcolare judeţene care vor avea libertatea, între ghilimele, să adapteze în funcţie de evoluţia epidemiologică şi scenariul pe care îl vor aplica la fiecare unitate de învăţământ în parte„, a mai explicat ministrul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *