Skip to content
Politică

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății: Cetățeanul trebuie să fie informat corect, iar transparența trebuie să fie asumată și să aibă un suport atât legislativ, cât și științific

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Premierul Florin Cîțu a precizat luni că a fost informat de Corpul de Control că se autosesizează pentru a verifica dacă a fost respectată legislația săptămâna trecută, atunci când Ministerul Sănătății a publicat datele legate de numărul de teste efectuate în fiecare județ. În acest context, fostul ministru Nelu Tătaru a declarat că, deși cetățeanul trebuie să fie informat, el trebuie să fie informat „corect”, iar transparența trebuie să fie una „asumată” și să aibă suport atât la nivel legislativ, cât și științific.

Deputatul PNL Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, despre informarea cetățeanului

" "
" "

Întrebat luni dacă, de principiu, i se pare corect că populația cunoaște o situație a fiecărui județ în ceea ce privește numărul de testări, fostul ministru Nelu Tătaru a explicat: „Haideți să plecăm de la o premisă pe care eu mi-o asum și când v-o spun dumneavoastră. Cetățeanul trebuie să fie informat, dar trebuie să fie informat corect, iar acea transparență trebuie să fie într-adevăr o transparență, dar o transparență asumată și în același timp care să aibă un suport atât legislativ, cât și științific”.

Întrebat dacă are îndoieli în ceea ce privește corectitudinea informării făcute de Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru a precizat: „Nu știu ce informare a făcut Ministerul Sănătății și atunci nu am nici îndoieli, dar trebuie să verificați aceste lucruri”.

Datele de luni arată că până astăzi, 8 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 830.563 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 761.631 de pacienți au fost declarați vindecați. Potrivit autorităților, până astăzi, la nivel național, 20.963 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.179.281 de teste RT-PCR și 359.429 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 7.207 teste RT-PCR (5.414 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.793 la cerere) și 3.233 de teste rapide antigenice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *