Skip to content
Puterea Știrilor Video

Nelu Tătaru: Îl sfătuiesc pe noul ministru al Sănătății să reconsidere atitudinea față de corpul medical. Avem nevoie de un plan pentru sistemul de sănătate

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, deputatul PNL Nelu Tătaru susține că viitorul ministru al Sănătății ar trebui să învețe din experiențele celor dinaintea lui și să reconsidere atitudinea față de corpul medical.

Totodată, potrivit liberalului, noul ministru al Sănătății trebuie să se pregătească pentru viitor, să aibă un plan pentru sistemul de sănătate din România.

" "
" "

Având în vedere că suntem la un an și 3 luni de pandemie, nu ia situația chiar de la zero noul ministru al Sănătății. Eu îl sfătuiesc să învețe din experiențele celor dinaintea lui, să reconsidere atitudinea față de corpul medical, să meargă în prima linie, să se adapteze la ultimele cunoștințe, tratamente care se fac în aceste zile pentru bolnavii de COVID-19.

În același timp, îl sfătuiesc pe noul ministru al Sănătății să se pregătească pentru viitor, să aibă un plan pentru sistemul de sănătate din România. Sunt termene scurte, medii și lungi, aș prefera să vedem un plan pe termen scurt pentru ieșirea din pandemie, un termen mediu care să prevadă infrastructura spitalicească, o politică de personal și apoi să ne gândim cum va arăta sistemul medical peste 20-30 de ani”, a declarat Nelu Tătaru la Puterea Știrilor.

Ex-ministrul a precizat că într-o situație de criză precum cea în care România se află, la conducerea Ministerului Sănătății ar trebui să fie un profesionist. „Dacă pui un om politic, trebuie să îi aduci mulți specialiști, care să îl sfătuiască și care să se ocupe de anumite paliere. Pe echipa lui Vlad Voiculescu n-am văzut-o așa”, spune acesta.

„Într-o situație de criză pui un profesionist în fruntea Ministerului Sănătății. Dacă pui un om politic, trebuie să îi aduci mulți specialiști, care să îl sfătuiască și care să se ocupe de anumite paliere. Pe echipa lui Vlad Voiculescu n-am văzut-o așa. Cred că a fost o experiență pentru fiecare dintre noi, care suntem în sistemul medical, cât și pentru cei care au coordonat aceste 4 luni sistemul medical. Să știți că sistemul medical nu este ușor. Se lucrează cu oamenii, cu suferința, nevoile. Lucrăm pe niște spitale din anii 70, 80, multe și din anii 50”, a continuat Tătaru.

Ioana Mihăilă, fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu, este propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății. Anunțul oficial a fost făcut cu puțin timp în urmă. Ioana Mihăilă ar urma să fie al patrulea ministru al Sănătății în timpul pandemiei, după Victor Costache, Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu.

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 și este de profesie medic primar endocrinolog și un cunoscut antreprenor în domeniul medical din județul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câțiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajați, implicați în tratarea pacienților din județ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituțiile de specialitate, potrivit USR-PLUS.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *