Skip to content
Politică

Nelu Tătaru, la „Dosar de Politician”: Problema vaccinării este veche în România

psnews.ro
" "

Fostul ministru al Sănătății, a discutat luni seara, în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, despre vaccinarea românilor împotriva noului coronavirus.

Nelu Tătaru a clarificat detalii cu privire la campania de vaccinare, gândită și planificată în vremea în care a fost ministru al Sănătății. Tătaru a comentat şi refuzul românilor la vaccinare în general, dar și atenția pe care populația o acordă imunizării împotriva COVID-19.

" "
" "

În toată perioada a anului trecut se căuta un vaccin. Începând cu faza I, II și faza III a fost urmărit de noi și Comisia Europeană, leăgturile se țineau zilnic, secretarul de stat Baciu fiind cel care avea legătura zilnic cu Comisia Europeană, toate acestea au mers în paralele cu creearea Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării. (…) Problema vaccinării este o problemă veche în România. În ultimii ani, dacă veneam de la vaccinarea obligatorie pentru copii, 75% – 85% am văzut că a scăzut în ultimii ani.

Campania de promovare a acestui vaccin a fost axată pe personalități din mediul online, dar și din meidul medical, realizând în acest fel un suport pe înțelesul fiecărui grup de populație. Faptul că avem acum 55% care vor să se vaccineze și faptul că am văzut în aceste zile necesitatea sau complexitatea realizării altor centre de vaccinare ne face să avem un pronostic îmbucurător. Totuși, faptul că încă avem sincope este ceva ce trebuie corectat”, a explicat Nelu Tătaru, în direct pe B1 TV.

Totodată, Nelu Tătaru a vorbit și despre întârzierea dozelor de vaccin livrate de compania Pfizer. „Am avut discuțiile cu Comisia Europeană și am avut eșalonate, inclusiv în luna iunie, anumite zone de vaccin. Din decembrie am fost anunțați că firmele producătoare și-au redus capacitatea de a produce acele doze și atunci CNCAV a fost nevoit să reorganizeze categoriile de persoane vaccinate”, a mai explicat fostul ministrul al Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *