Skip to content
Puterea Știrilor Video

Nelu Tătaru nu e de acord cu școala online: Noi suntem cei care îngreunăm situația prin nevaccinare, prin nerespectarea regulilor

Inquam Photos / Alex Nicodim

Invitat în studioul Puterea Știrilor, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, susține că este de acord cu trecerea școlii în sistem în sistem online doar în localitățile unde s-au înregistrat cazuri de elevi infectați cu coronavirus. Fostul ministru a declarat că dacă regulile pentru desfășurarea cursurilor față în față sunt respectate, adică vaccinare și testare, școala nu ar avea de ce să treacă în sistem online.

„Eu nu militez pentru școală online. Impactul, care este atât emoțional, cât și educațional pentru un copil, am putut să-l evaluăm anul trecut. Cred că anul trecut a fost un an de experiență, să ne obișnuim și să vedem ce este cu această pandemie și care este cel mai bun scenariu. În acest moment, cred că școala trebuie să rămână față în față, dar acele reguli trebuie să fie respectate. Una dintre aceste reguli înseamnă o securizare cât mai completă a personalului care lucrează în aceste școli, vaccinare și testare, astfel încât școala să nu fie un pericol pentru copil. Mai apoi va trebui gestionată parte a doua, unde se duce un copil când pleacă acasă. Să vedem dacă și acolo există cazuri. Lumea trebuie să înțeleagă: acolo este conștiința noastră față de copilul nostru, față de bunicul nostru, față de părintele nostru. Pentru aceste lucruri ar trebui să facem niște eforturi și acestea nu sunt mari.

Nu îmi doresc trecerea la școala online. Nu avem ce face acolo unde s-a dovedit că există cazuri în clase și atunci se intră în carantină cu posibilitatea de testare după 8 zile și la 10 zile de revenire la școală, atunci da, acea clasă ar trece în online, dar haideți să facem astfel încât școala în general să nu intre în carantină, s-o lăsăm deschisă. Copiii sunt avizi să se întâlnească cu învățătorul lor, cu colegii lor.

Aș desfășura un proces de învățământ normal și cred că noi suntem cei care îngreunăm situația prin nerespectarea unor reguli, prin nevaccinare, prin neasigurarea unei transmiteri comunitare scăzute”, spune Nelu Tătaru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *