Skip to content
Sănătate

Nelu Tătaru şi noul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii merg la Suceava pentru a gestiona situația

Nelu Tătaru inquam photos octav ganea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va merge astăzi la Suceava, unde noua conducere a spitalului județean a demisionat. Ionel Oprea, noul secretar de stat din minister, venit din sistemul medical militar, va rămâne acolo să gestioneze situația.

În această dimineață, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății și noul secretar de stat, Ionel Oprea se vor deplasa la Suceava. Secretarul de stat va rămâne în localitate pentru gestionarea situației”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Generalul Ionel Oprea este medic, fost șef al Direcției medicale a Ministerului Apărării, în perioada 2017-2019.

Managerul și directorul medical al Spitalului Județean Suceava și-au dat demisia, miercuri noapte, a declarat prefectul Alexandru Moldovan citat de Obiectiv de Suceava. Conform mai multor surse citate de presa locală, managerul interimar, Florin Filip, și directorul medical interimar, Elena Doina Ganea, împreună cu mai mulți medici din unitatea medicală și-au prezentat demisiile din cauză că nu mai fac față situației de criză cu care se confruntă județul. Directorul de îngrijiri medicale, Mihaela Hreceniuc, nu a demisionat, dar este în izolare la domiciliu.

Florin Filip era numit de o săptămână în postul de manager, după suspendarea fostului director, Vasile Rîmbu.

Miercuri noaptea, la întrebarea reporterului G4Media.ro dacă poate confirma demisiile celor doi, Grupul de Comunicare Strategică a răspuns că ”nu poate confirma, dar nici infirma”.

Municipiul Suceava și opt localități limitrofe sunt în carantină, după ce aici au fost confirmate aproximativ 30% din cazurile de coronavirus din România. De asemenea, miercuri seara, potrivit Grupului de comunicare strategică, 200 de cadre medicale de la Suceava erau infectate cu coronavirus, din 357 la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *