Skip to content
Opinii & Analize

Neocupații

Dacă ai între 18 și 24 de ani și citești cumva din greșeală acest text, înseamnă că există o șansă de 30 la sută să fii neocupat. Adică să nu ai job, să nu mergi la școală, sa nu faci nimic în mod real – probabil să stai la mama și la tata. Nu muncești, dar ai timp să freci mentosana pe Facebook, pentru că mami și tati îți dau bani de buzunar, inclusiv de țigări. Nu te șucări, boss! Așa zic rapoartele Institutului Național de Statistică. Știu! Ăștia de la INS sunt nașpa și nu înțeleg contextul. „Viața e greu” la 20 de ani.

Dacă totuși învârți ceva, o faci ilegal, la mica ciupeală, fără taxe și impozite, pentru că – nu-i așa? – salariile sunt de rahat în România și guvernanții sunt niște hoți împuțiți. Ceea ce cam așa este, dar nu de azi-de ieri, ci de vreo 150 de ani, în caz că nu ai aflat. Era un tip, Cuza Vodă, care avea și o amantă, bașca era moldovean (despre moldoveni ai văzut ce scrie TNR); amanta, băgată în tot felul de afaceri, de a trebuit ca o majoritate – „monstruoasa coaliție” – să îl alunge de pe tron și din țară, cam așa cum o să pățească Dragnea. #Rezist rules!

Ce voiam să-ți spun, bossulică, este că e bine că nu muncești. Munca nu a rezolvat nimic în societatea românească, iar tu, fraged vlăstar al țării, trebuie să ai timp pentru tine și proiectele tale. Să te uiți la filme, să te rupi în selfie-uri. Să ai timp pentru tine, da, doar pentru tine! Să stai cu frații și surorile pe mess, să nu te exploateze unii punându-te la muncă, cine știe câte ore pe zi. Tu vrei să faci bani, nu să muncești. Ai citit mult în acest sens, știi care este mersul: munca îți răpește libertatea de dezvoltare personală. Ai multe proiecte. Sunt în cap, ce-i drept, dar până la urmă o să dai lovitura. Pe de altă parte, nimeni nu te merită, pentru că țara asta e de rahat, ăștia care sunt la putere sunt și ei de rahat, ăia din Parlament fură, Dăncilă este analfabetă, deși de cele mai multe ori, bossulică, autocorrectul nu reușește sa îți scoată pisica (miau-miau) din mijlocul lui „mi-au”…

Dar m-am luat cu vorba. Îți scriu asta, generație neocupată, pentru că, da, vreau să te umilesc puțin, dar mai ales să îți dau o veste bună. Chiar excelentă. Voi, generația neocupaților, aveți reprezentanți la nivel înalt. Daaa, sus tare, oameni cu greutate. Hai să îți explic! În câteva luni, veți merge la vot. În caz că nu ai aflat, sunt alegeri în 2019 și 2020, trebuie să te pregătești din timp să dai de pământ cu #Ciumaroșie. Cu hoții ăștia de la PSD care fură, vor să scape de pușcărie, dau legi, ordonanțe pentru infractori, dau pensii și salarii ălora fără dinți în gură; că de-aia nu sunt bani în țară, să ai și tu un job ca lumea, lejer, 3-4 ore pe zi la 1.500 de euro, cum e în Europa civilizată. Mama lor! Hai în piață, să îi rupem! Hashtag rezist!

Vestea excelentă este că acum ai alternativă, ai cu cine vota. Generația neocupaților și-a găsit liderii: ei sunt Dacian Cioloș și Ludovic Orban. Cei doi, boss, sunt șefii opoziției, în caz că nu știi. Băi, frățică, ăștia da băieți de băieți! De exemplu, Cioloș nu muncește nimic de un an și jumătate, dar e plin de bani să își facă publicitate, se rupe în figuri la restaurante de lux, dar – atenție! – nu este șomer, nuuu; este un fel de pensionar la 40 de ani, fără să fie pensionat, adică statistic este neocupat ca și tine, pentru că vrea să se concentreze pe salvarea României, are el un proiect, mă înțelegi…?  Încasează niște bani la de la Bruxelles, o rentă, o pensie nesimțită de vreo 9.000 de euro pe lună după ce a fost comisar european.ăSa știi, totuși, că pensiile astea nesimțite, pentru parlamentari, miniștri și primari au fost băgate de PSD, că nu exista așa ceva în Europa. Suntem de râsul lumii. Hashtag rezist! Hai în piață!

Sigur ai auzit de Dacian, nu-i așa? Sigur ai citit pe FB câte lucruri bune a făcut pentru țară Dacian, mai ales pentru țara sa de adopție, Franța. Ce? Nu mai poate fi omul filofrancez în ziua de azi? Altfel, neocupatul plin de bani Dacian îți vrea votul, un neocupat cu un proiect are nevoie de votul tău, de neocupat, ca să ajungă din nou prim-ministru. Hai să îl ajuți – băiatul are nevoie de job! Nu putem lăsa o așa valoare națională neocupată în continuare.

Uite: și Ludovic Orban, celălalt mare neocupat al țării, are nevoie de un job. El a fost în viața sa recentă parlamentar (vreo 12 ani), numai că tâmpiții ăștia de la DNA i-au făcut dosar și nu a mai candidat în 2016. Înainte, prin anii 2000, nu avea slujbă, pentru că – nu-i așa? – avea un proiect… liberal, așa că lua niște bani de la Dinu Patriciu, de la o fundație, care Patriciu avea și el un proiect cu petrolul țării. Mă înțelegi? Mie îmi plac fundațiile: sunt cele mai potrivite pentru neocupați. Îți iei bani fără să faci nimic. Uite un proiect: fă-ți o fundație!

Recunosc că exagerez: Orban nu este tocmai neocupat. Lucrează pe hârtie la o firmă de construcții a unui libanez, din Italia. Pe hârtie înseamnă ce bănuiești și tu, chiar dacă ești neocupat. Îți iei niște bani, boss! Fără să faci mare lucru sau nimic, dacă se poate. Ăsta este visul oricărui neocupat funcțional. Și totuși Orban muncește, are un proiect pentru țară, vrea să ajungă prim-ministru și pentru asta are nevoie de votul tău. De ce? A făcut ceva în viața să merite? Pai, ce, Dăncilă a făcut? A atârnat pe lângă Dragnea. Este suficient că neocupatul Orban este împotriva PSD. Jos Ciuma Roșie! Hashtag rezist. Hai în piață!

Probabil ești confunz: dacă și Cioloș și Orban vor să fie premieri, tu cu cine votezi? Cu amândoi, evident! Trebuie să te asiguri statistic că gradul de neocupare din România va scădea, așa cum promit cei doi politicieni în programele lor politice.

Hai, spune, sincer-sincer: nu-i așa că vrei să muncești? ??

2 comentarii la “Neocupații

  1. Sa ma bata mamica, eu lucrez, la ditamai firma , mai am un pic si ma clonez sa fac fata, dar chiar esti platit sa faci un asemenea articol. Esti un bun ziarist, dar chiar atat poti,crezi ca o sa trezesti pe cineva,spune tu calea cea buna daca o sti , nu o tine ascunsa.

  2. Buna aceasta analiza.Am observat si in orasul meu,in 22 iunie o coloana de ”rezistenti”(drept ii ca nu prea mare)flancata de masini ale politiei,care scandau deosebit de hotarat ”psd ciuma rosie”si ”demisia”.Ai fi zis ca sant pasnici,d’a sant convins ca daca-i contrazicea-i cu ceva in privinta respectarii rezultatului votului de la alegeri,erau in stare sa-ti dea in cap,mai ales ca si scandarile lor am observat ca erau ca la comanda si cred ca respectau un scenariu dinainte stabilit.Mi-a adus aminte de o alta manifestatie ”pasnica”,facuta cu ocazia primei suspendari a pres.nostru t.Basescu,cand atunci au venit din comune vecine municipiului, ”manifestanti” de sustinere ai acestuia,ce au format tot asa o coloana ce a cutreierat centrul orasului,d’a aia parca erau si mai agresivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *