Nepalul interzice TikTok

tiktok
Sursa foto: pixabay

Nepalul, țară învecinată cu China, a anunțat luni că va interzice folosirea platformei de videosharing TikTok întrucât „armonia socială” și „bunăvoința” din țară sunt perturbate din cauza „folosirii greșite” a aplicației, relateză Reuters.

Presa locală scrie că decizia vine în contextul în care peste 1.600 de infracțiuni cibernetice realizate cu ajutorul TikTok au fost înregistrate în Nepal în ultimii 4 ani, scrie Hotnews.ro Rekha Sharma, ministrul nepalez pentru comunicații și informația tehnologiei, a declarat că interzicerea aplicației a fost decisă la o ședință a guvernului de luni dimineața și că se lucrează la implementarea „tehnică” a sa.

Purushottam Khanal, președintele autorității nepaleze de reglementare a domeniului telecom, a afirmat că furnizorilor de internet li s-a cerut deja să blocheze accesul la aplicație.

„Unii au făcut-o deja, în timp ce alții o vor face mai târziu în cursul zilei de astăzi”, a declarat acesta pentru Reuters. Deși TikTok nu a comentat deocamdată decizia, compania ByteDance care o deține a declarat anterior despre mutări asemănătoare că sunt luate în baza unor „neînțelegeri” și „preconcepții”.

 

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL